Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev

03 JUN 2020 10:19
Hej 9er-vänner!

Ingenting är sig likt och vi har den senaste tiden nåtts av flera tråkiga men under rådande förhållanden väntade besked om inställda tävlingar runt om i Sverige och övriga världen. Vi i förbudets styrelse har följt utvecklingen och
  • Skapad: 03 JUN 2020 10:19

Hej 9er-vänner!

 

Ingenting är sig likt och vi har den senaste tiden nåtts av flera tråkiga men under rådande förhållanden väntade besked om inställda tävlingar runt om i Sverige och övriga världen. Vi i förbudets styrelse har följt utvecklingen och försökt komma upp med alternativa aktiviteter i form av träningssamlingar på olika ställen i landet och det är mycket glädjande att se flera nya besättningar i såväl 29er, FX och 49er som tränar runt om i landet. Vi ser ett ökande intresse bland unga seglare att segla 29er vilket är mycket positivt(!) Se till att annonsera ut båtar och material som ni inte använder hos till exempel vår partner ”Båths” så de kan komma någon annan seglare till nytta.

 

Nedan kommer en sammanställning av de reviderade planer och alternativ vi arbetar med så läs noggrant!

 

Som ni förmodligen redan sett är JSM inställt men Lomma gör ett nytt försök 2021. SSF har öppnat upp för de olika klassförbunden att hitta alternativa lösningar och vår plan är att genomföra SM för 29er, FX och 49er under KSSS OCR första helgen i oktober OM nuvarande restriktioner lättas och möjliggör nationella tävlingar.

 

Då många redan planerat segling under helgen 8-10 Augusti kommer förbundet OM nuvarande restriktioner lättas tillsammans med  lämplig klubb arrangera en regatta för 29er, FX och 49er denna helg. Se till att följa våra kanaler då information om en eventuell tävling kan komma med kort varsel.

 

Vi hoppas att det skall gå att genomföra seglingar under hösten så vi åtminstone får till några delseglingar till vår nya ” Zhik GP serie 2020”. Vi återkommer med information så snart vi vet mer. Många seglare hopps på att delta vid en eventuell regatta i Kiel i september så den GP-tävlingen som skulle hållits i Kullavik kommer flyttas. Programmet på vår hemsida uppdateras i takt med att vi vet mer.

 

Till mångas stora besvikelse så har även Ungdoms-VM som skulle hållits i december ställts in och det finns därigenom inte någon anledning att arrangera nationella kval.

 

Som ni förstår är det omöjligt att göra exakta planer och OM nuvarande restriktioner gäller även under hösten så är det inte möjligt att arrangera större nationella samlingar och förslag på lokala aktiviteter för hösten mottages då tacksamt.

 

Se till att delta i vår nya tävling på web och facebook! Mer information om hur ni gör hittar ni i separat nyhet.

 

Fredrik Liljegren

 

Skribent: Hans Broman
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
9er förbundet
Magnus Brenton, Vårgärdsvägen 62 B
133 36 Saltsjöbaden

Kontakt:
Tel: 0708460785
E-post: magnus.brenton@telia...

Se all info