Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev sommaren -21

11 JUL 2021 18:57
Hej seglarvänner,Som ni alla märkt börjar nu tävlingarna dra igång på allvar även om det sedan det senaste nyhetsbrevet blivit ytterligare en del ändringar i programmet.
  • Skapad: 11 JUL 2021 18:57

Hej seglarvänner,
Som ni alla märkt börjar nu tävlingarna dra igång på allvar även om det sedan det senaste nyhetsbrevet blivit ytterligare en del ändringar i programmet. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med helger då i princip hela säsongens tävlingar skall klämmas in under höstmånaderna. Här kommer en kort sammanställning av vad vi känner till idag. Mer utförlig information kommer i separata nyhetsinlägg så snart vi vet mer.
Klasstränare Simon arrangerar träningsdagar i Långedrag 15-18 JULI 2021! Se separat inbjudan.
29er VM har flyttats från Århus, Danmark, till Valencia i Spanien. VM ersätter det som skulle varit ett EM och Internationella förbundet söker arrangör för ett EM. Inget är kommunicerat kring eventuell ny arrangör än. Trots dessa sena förändring ser det ut som att knappt 10 svenska besättningar kommer delta på VM vilket är mycket positivt! Vi arbetar med få en svensk coach på plats i Valencia och mer information om detta kommer inom kort.
När VM flyttades från Århus har våra danska vänner arbetat vidare med en alternativ regatta som får NM-status. Tävlingen arrangeras i Århus vecka 31 och det är i skrivandes stund över 80 båtar anmälda!! Bra möjlighet till segling på hög nivå med andra ord och vår plan är att klasstränare Simon samt ytterligare en coach skall finnas på plats för att stötta de svenska seglarna. Vårt mål är att coachning under VM samt NM skall erbjudas seglarna till en mycket attraktiv kostnad och mer information om detta samt anmälan kommer inom kort.
JSM Lomma blir av!!! Som ni säkert sett så kommer JSM genomföras som planerat. Information om tävlingen samt anmälan hittar ni via www.sailarena.com. Vi hoppas att många är seglingssugna så det blir ett stort startfält.
Första helgen i september, 4-5 september, arrangeras en träningshelg i Motala. Klasstränare Simon håller i träningen och fokus under lägret blir att ”få igång” våra mindre erfarna besättningar.
I och med att många tävlingar senarelagts har det tyvärr inneburit krockar i kalendern och GP4 som skulle arrangerats av GKSS den 18-19 september flyttas till Europacupen i Rungsted samma helg. Vi hoppas på att vara tillbaka i Långedrag för GP-segling hösten 2022 när Covid förhoppningsvis inte inverkar på planeringen på samma sätt som i år.
En positiv nyhet och det är att det kommer bli ett ungdoms-VM i Oman i december. SSF ansvarar för uttagning till detta arrangemang och Sverige kommer representeras av en tjejbesättning samt en killbesättning i 29er. Kvaltävlingar om dessa åtråvärda platser är Europacupen i Rungsted (GP4) samt KSSS Olympic Class Regatta (GP5). Mer utförlig information om kvalregler publiceras av SSF.
Vi ser ett ökande intresse från yngre seglare att segla 29er och det är för närvarande svårt att hitta begagnade båtar för dem att köpa. Om ni känner till båtar i bra skick som inte används så är det mycket bra om dessa annonseras ut på Båths köp och säljsida eller blocket.
I dagarna avgörs UVM för 49er / FX samt Nacra17 och vi håller alla tummar vi har för de 7 svenska team som deltar!
Fredrik
Skribent: Hans Broman
E-post: This is a mailto link

 

Postadress:
9er förbundet
Magnus Brenton, Vårgärdsvägen 62 B
133 36 Saltsjöbaden

Kontakt:
Tel: 0708460785
E-post: magnus.brenton@telia...

Se all info