Hoppa till sidans innehåll

Roligare tävling


Klassförbundet verkar för att det ska vara så kul som möjligt att segla Feva - men inte bara för seglarna. Lika viktigt är att föräldrar, coacher och allmänt sportintresserade tycker att Feva-segling är kul och ger bra PR för sporten.

1. Spektakulära seglingsformer

Det finns massor av möjligheter för Fevaförbundet att bidra till att roliga kappseglingsformat anpassas till juniorsegling. Redan på 1980-talet utvecklades t.ex. ett "SuperCup"-format i 14-fotarklassen som de då aktiva seglarna minns som det roligaste de upplevt i sin seglarkarriär. Fevaförbundet vill bygga vidare på detta. Man har bättre utbyte av sin segling när man har kul - och delad glädje är dubbel glädje!

2. Tydligare båtar

Det blir roligare för alla om det går lätt att skilja deltagande båtar från varandra.

Hottad Feva

  • Tydligare segelnummer: Förbundet har infört en- till två-siffriga nationella segelnummer som är dubbelt så stora. Se Svenska regeltillägg.
  • Sätt färg på din båt – så syns du bättre!
    I Fevaklassen vill vi fostra stolta seglare som gärna syns på vattnet. I seglarkretsar viskas ibland att man inte ska synas – särskilt inte i starten. Men detta går ju isåfall emot segelsportens grundregel: Ärlig segling. Vem tjänar förresten på att linjedomarna får ett svårare jobb? Och jämför gärna med t.ex. en OS-final där alla syns precis lika bra – dessutom via chip och TV-kamera!

3. Segla tillsammans!

Lagidrotter är överlägset populärast såväl i Sverige som globalt. Varför? Det ligger i mänsklighetens natur att ha kul och utvecklas tillsammans! Fevaförbundet ska därför underlätta för fler unga barn att kunna segla tvåmansjolle.

Kan man segla en Feva bra på bägge positioner, så har man en mycket god grund till att förstå hur nästan alla andra kappseglingsbåtar ska trimmas och seglas.

Det saknas en instegsbåt för de allra yngsta, för vilka Fevans storsegel är lite för stort. Av denna anledning har Fevaförbundet öppnat möjligheten att delta i svenska kappseglingar med så kallade skolsegel som kan revas.

Uppdaterad: 03 MAJ 2018 09:30 Skribent: Björn Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
RS Fevaförbundet
Jonas Oscarsson, Storedalsgatan 4
426 68 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0702530860
E-post: This is a mailto link...

Se all info