Hoppa till sidans innehåll

Frida presenterar sig


Jag känner mig väldigt lyckligt lottad just nu, jag har nämligen fått jobbet som klasstränare för alla er Feva-seglare. Vilken ära!

Jag heter Frida Winzell, är född 1996 och började själv med att träna och tävla i segling när jag var 14 år. Ganska sent alltså, men det löste sig bra då jag började segla Feva direkt utan att ha seglat optimist innan. Så när jag väl hittat Fevan var jag fast!

Det blev tre roliga år i Fevan, tillsammans med min team-partner Sofia Lundgren, som avslutades med ett SM-guld 2012. Därefter började jag att segla 29er på Motala seglargymnasium, men efter ett år i Motala kände jag att det var mycket saker som lockade hemma i Göteborg. Jag valde att flytta hem och fortsätta med 29er på GKSS.

Efter studenten har jag pluggat mycket språk, både i England och Frankrike. Jag har också fått vara med om ett för mig, som jolleseglare, annorlunda seglingsäventyr; Våren 2016 begav jag mig ut på en seglingstur från La Rochelle i Frankrike via Kanarieöarna till Västindien. Efter att ha bott och seglat några månader på olika båtar i Västindien så fick jag frågan om jag inte ville göra en Atlant-korsning till, fast denna gången åt andra hållet, hem till Europa. Gärna svarade jag (trots viss sjösjuka på första seglatsen…). Att vara ute på havet utan att se land under 21 dagar i sträck gav mig nya perspektiv både på vad det innebär att vara seglare och människa, erfarenheter jag tar med mig in i klasstränarrollen.

Min hemmaklubb är Långedrags segelsällskap och det är även därifrån jag har fått en stor del av min tränarerfarenhet. Jag har jobbat både med seglarskola och LSS träningsgrupp i Feva, inklusive fysträning för att få starka och uthålliga seglare. Som tränare har jag även fått vara med om många andra spännande uppdrag. Till exempel har jag varit ledare på läger för funktionshindrade i Lerum, jobbat mycket med seglarskola och träning för vuxna och barn på Tjuvkils kappseglingsklubb och jag har även fått hoppa in som vikarie på GKSS 29er-träningar ett par gånger.

Min målsättning

Jag ser fram emot att få vara med och utveckla Feva-klassen. Den första frågan jag har ställts inför tillsammans med styrelsen är vad det egentligen innebär med ”utveckling” för klassen i Sverige. Vad är vårt mål? Efter gemensam bollning kunde vi konstatera att högst på agendan ligger;

att få till en så fin gemenskap inom klassen att fler och fler ungdomar vill börja segla mer och mer Feva. Det ska vara roligt, helt enkelt!

Jag tror att det blir roligt när man känner att; utvecklingskurvan pekar uppåt, man får nya kompisar och en så stor del av Sverige som möjligt är involverad i Feva-seglingen.

Jag hoppas och tror att ni vill vara med mig och jobba mot det målet!

Soliga & blöta hälsningar

Frida

Uppdaterad: 21 FEB 2020 11:03 Skribent: Björn Bengtsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
RS Fevaförbundet
Jonas Oscarsson, Storedalsgatan 4
426 68 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0702530860
E-post: This is a mailto link...

Se all info