Hoppa till sidans innehåll

Feva SuperCup i Kullavik 2019

11 MAJ 2019 22:21
1–2 juni är det äntligen dags för årets första riksrankingtävling med riktigt häftig och kul segling. Välkommen till Kullavik!, i nordligaste Halland, knappt tre mil söder om Göteborg.
  • Skapad: 11 MAJ 2019 22:21

Kullaviks Kanot och Kappseglingsklubb (KKKK) hälsar alla Feva-seglare (och Feva-intressenter) välkomna till en händelserik seglingshelg med massor av intensiva race som kryddas med spännande finalomgångar efter söndagens lunch.

En rolig tävling för svensk juniorsegling

Regattan är lika mycket för dig som gillar utmaningen att försöka ta dig till avgörande finalomgång och prestera där, som för dig som vill få ett riktigt roligt seglingsutbyte och dra massor av nya lärdomar, dels genom att själv försöka och dels genom att på åskådarplats tillsammans studera dina kompisar eller konkurrenter när du pausar. Att tävlingen ingår i riksrankingen är ytterligare grädde på moset.

Direktdömning utan förhandlingar

Direktdömning på banan utförs av Alexander Brorsson, som skaffat sig en solid erfarenhet av att bedöma kniviga situationer på vattnet. Det blir gemensam genomgång av de situationer som Alexander bedömer under regattan.

Aktiv träning av seglare – och tränare

Klara Johansson, som själv seglade Feva för några år sedan, bevakar regattan i Frida Winzells frånvaro. Det blir coaching på plats efter och inför varje delsegling och alla deltagare kommer att få både hjälp och stöd.

Filmproduktion av SuperCupen

Alla seglare ska skriva på seglarförklaringen. Filmproduktionen ska fungera som inspiration för seglarskolor och locka ungdomar att kappsegla - givetvis då i Feva :)
I första hand finaldagen kommer drönare att följa de tävlande och bevakning med vanlig kamera sker parallellt. Vi hoppas på ett riktigt lyckat resultat som kan underlätta rekryteringen till kappsegling och flermanssegling.

OBS: Detta är ett ypperligt tillfälle även för dig som är tränare och jobbar med eller vill börja jobba med Fevagrupper i din klubb. Här kan du inspireras av aktiv coachning eller varför inte stödja dina egna adeptrar på plats?

Fixa gärna svenskt segelnummer till SuperCupen

Det är en riksrankingtävling och alla deltagare ska vara medlemmar i Fevaförbundet för 2019

Om besättningen ej är under 12 år ska minst en ombord ha tävlingslicens för 2019

>> Läs mer om regattan här

>> Gå direkt till Anmälan

Skribent: Björn Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
RS Fevaförbundet
Jonas Oscarsson, Storedalsgatan 4
426 68 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0702530860
E-post: This is a mailto link...

Se all info