Hoppa till sidans innehåll
Foto: Peter Stopp

Feva SuperCup avgjord

02 JUN 2019 20:35
Feva SuperCup i Kullavik avgjord efter 18 kvalheat, en semifinal och två finalrace!
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2019 11:14

Lördagen 1/6 genomfördes 12 kvalheat i frisk till hård vind. Söndagen avslutades med ytterligare 6 kvalheat innan lunch och avgörande finaler.

Semifinalen vanns av Skoglund/Blomster

Philip och Bror från Kullavik lyckades knipa sista chansen till en finalplats och tog därmed med sig 6 poäng in i finalen.

Fyrk och Pölder från Lerum vinnare av SuperCupen!

Erik och Jakob (Lila gennaker, här i tät kamp med 10: Disa&Vilma, Långderag och 11: Maja&Nathalie, Lerum) slutade knappa tvåor efter de arton kvalheaten och tog alltså med sig två poäng in till finalen, efter Kettil Leke och Bianca Högman från Kullavik som dominerat lördagens hårdvindsseglingar.

Att det skulle stå mellan dessa två besättningar hängde i luften. Erik & Jakob tog två taktiska starter i finalseglingarna och undvek nogsamt att låsas in under hamnpiren som förrädiskt bromsade ned vinden med dess glesa barriär av kölbåtsmaster. Kettil & Bianca tog lästarten i bägge finalseglingarna, men lyckades inte slå innan de tappade alldeles för mycket fart under piren. De tog in mycket avstånd på länsarna, men på kryssarna gjorde Lerumsbåten kloka vägval som tvingade de jagande att pröva något annat för att utmana.

Det var ljudliga aplåder från den engagerade publiken och det uppstod viss trängsel vid hamnpiren vid särskilt täta länsrundningar.

   >> Här finns resultaten

Ett stort tack till seglingsledare Måns Oskarsson som med fast hand genomförde SuperCupen på ett suveränt sätt, trots att vindriktningen från Kullaviksberget innebar en stor utmaning för lyckade seglingar.

Efter prisutdelningen tyckte många att det behövs fler SuperCup:er och Långedrag till hösten nämndes som lämplig arena.

>> Läs mer om regattan här

>> Sailarena

Skribent: Björn Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
RS Fevaförbundet
Jonas Oscarsson, Storedalsgatan 4
426 68 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0702530860
E-post: This is a mailto link...

Se all info