Hoppa till sidans innehåll

Feva SuperCup - finaldagen

27 MAJ 2018 22:09
Finaldagen blev precis så spännande och underhållande som man hade vågat hoppas - och alla älskade det!
  • Uppdaterad: 19 JUN 2018 19:41

Morgonsamlingen (Seglarmötet), innefattade en grundlig genomgång av de regler som Magnus Holmberg dömt för och observerat viss osäkerhet kring under föregående dag. Massor av frågor ställdes och alla deltagare kände sig sedan lite säkrare, framförallt på 3-båtszonen i olika situationer.

Därefter avverkades två kvalseglingar i ytterst vansklig frånlandsvind före lunch, där Kullaviksberget stod för en vägvalsmässig utmaning. Det var ytterst lätt vind med nedslag av byar på 3-4m/s och kraftiga vrid på 15-30°.

Disa & VilmaDisa och Vilma (rosa gennakern) fortsatte sin starka serie och kapade åt sig sin första spik i det 9e racet (Foto Magnus Sönnergren).

Efter lunchen genomfördes en sista kvalsegling och dagens kvalseglingar kom att domineras av Disa & Vilma (LdSS), Erik & David (GeSS) samt suveräna Kettil & Viktor (KKKK).

Semifinal

Ebba&Bianca
Ebba & Bianca (USS/KKKK) ledde länge semifinalen, men tappade finalplatsen på sluttampen. (Foto: Claudia Lundgren)

Fem båtar gjorde upp i semin och kampen blev hård mellan Ebba & Bianca (USS/KKKK) och Philip & Elliot (KKKK), där de senare drog längsta strået då de mycket knappt passerade Ebba & Bianca på sistakryssen.

Final

Philip & Elliot tog med sig 6p in i finalserien och satsade friskt, men lyckades inte avancera. Det var Kettil & Viktor som åter lyckades bäst med både taktik och att hålla koll på de vindbyar som blev så avgörande, men sista races blev de utmanade av Maja & Nathalie (LeSS) som gjorde det enda rätta då de låg sist inför sistakryssen och blåste ut på ensam kant, där de fick med sig ett så fint vänsterlyft att de så när gick förbi Kettil & Viktor som alla trodde hade racet under full kontroll.

Start i finalen
Ögonblicket innan den gula 1an försvinner och starten går.

Disa och Vilma som gick in med 2 poäng i finalen blev en smula för försiktiga och tappade initiativet i några avgörande lägen. Maja & Nathalie lyckades tack vare vändningen på sistakryssen ta en säker andraplats med Petter & Emil efter sig på 3e plats med minsta möjliga marginal till 4e och 5e plats.

Märke 1
Maja&Nathalie (LeSS) rundar här kryssmärket tätt före Kettil&Viktor (KKKK). Notera att märkesberöring är tillåtet i SuperCup. Att man annars inte får beröra märken hänger ihop med att man förr rundade fasta märken - t.ex. farledsmarkeringar, båkar och fyrar kölbåtar...

sista rundningen
Sista rundningen. Kettil&Viktor har precis avslutat ett dubbelslag inför målrakan.

Mål
Kettil &Viktor lyckades vinna bägge finalracen och vann därmed SuperCupen övertygande.

Sammanfattning

Alla deltagare uppskattade det intensiva tempot med en speaker som tydligt hördes ut på banan med uppladdningsmusik, god stämning och en entusiastisk publik.

Alla deltagarna
20 glada seglare som enhälligt skanderade "mer SuperCup". Fevaförbundet trodde på idén, men hade hoppats på betydligt högre deltagarantal. Det verkar som att många passade och kanske tänkte att det verkar tufft. Nästa gång får vi förhoppningsvis se en gruppindelning där kvalserien blir ännu mer intensiv, med fler rafflande finalseglingar.

Uppenbarligen gick SuperCup-konceptet hem, för alla funktionärer och föräldrar som var på plats kände att detta var något av det roligaste i seglingsväg de upplevt.

Frågan är nu: Vem arrangerar nästa SuperCup?

>> Läs här de fullständiga resultaten från Feva SuperCup i Kullavik

Skribent: Björn Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
RS Fevaförbundet
Jonas Oscarsson, Storedalsgatan 4
426 68 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0702530860
E-post: This is a mailto link...

Se all info