Hoppa till sidans innehåll

Feva SuperCup - Finaldag


Morgonsamlingen (Seglarmötet), innefattade en grundlig genomgång av de regler som Magnus Holmberg dömt för och observerat viss osäkerhet från deltagarnas sida under föregående dag. Massor av frågor ställdes och alla deltagare kände sig sedan lite säkrare, framförallt på 3-båtszonen i olika situationer.

Därefter avverkades två kvalseglingar i ytterst vansklig frånlandsvind före lunch, där Kullaviksberget stod för en vägvalsmässig utmaning. Det var ytterst lätt vind med nedslag av byar på 3-4m/s och kraftiga vrid på 15-30°.

Disa & VilmaDisa och Vilma (rosa gennakern) fortsatte sin starka serie och kapade åt sig sin första spik i det 9e racet (Foto Magnus Sönnergren).

Efter lunchen genomfördes en sista kvalsegling och dagens kvalseglingar kom att domineras av Disa & Vilma (LdSS), Erik & David (GeSS) samt suveräna Kettil & Viktor (KKKK).

Semifinal

Fem båtar gjorde upp i semin och kampen blev hård mellan Ebba & Bianca (USS/KKKK) och Philip & Elliot (KKKK), där de senare drog längsta strået på sluttampen då de mycket knappt passerade Ebba & Bianca på sistakryssen.

Final

Philip & Elliot tog med sig 6p in i finalserien och satsade friskt, men lyckades inte avancera. Det var Kettil & Viktor som åter lyckades bäst med både taktik och att hålla koll på de vindbyar som blev så avgörande, men sista races blev de utmanade av Maja & Nathalie (LeSS) som gjorde det enda rätta då de låg sist inför sistakryssen och blåste ut på ensam kant, där de fick med sig ett så fint vänsterlyft att de så när gick förbi Kettil & Viktor som alla trodde hade racet under full kontroll.

Disa och Vilma som gick in med 2 poäng i finalen blev en smula för försiktiga och tappade initiativet i några avgörande lägen och tappade till 4e plats totalt. Maja & Nathalie lyckades tack vare vändningen på sistakryssen ta en säker andraplats med Petter & Emil efter sig på 3e plats med minsta möjliga marginal före 4e och 5e plats.

Sammanfattning

Alla deltagare uppskattade det intensiva tempot med en speaker som tydligt hördes ut på banan med uppladdningsmusik, god stämning och en entusiastisk publik.

Alla deltagarna
20 glada seglare som närmast enhälligt skanderade att de vill ha mer SuperCup-segling. Fevaförbundet trodde på idén, men hade hoppats på betydligt högre deltagarantal. Det verkar som att många passade och tänkte att det verkar komplicerat. Nästa gång får vi förhoppningsvis se en gruppindelning där kvalserien blir ännu mer intensiv, med fler rafflande finalseglingar.

Uppenbarligen gick SuperCup-konceptet hem, för alla funktionärer och föräldrar som var på plats kände att detta var det roligaste i seglingsväg de upplevt. Vem vill arrangera nästa SuperCup-tävling?

>> Läs här de fullständiga resultaten från Feva SuperCup i Kullavik

Uppdaterad: 27 MAJ 2018 22:11 Skribent: Björn Bengtsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
RS Fevaförbundet
Jonas Oscarsson, Storedalsgatan 4
426 68 Västra Frölunda

Kontakt:
Tel: 0702530860
E-post: This is a mailto link...

Se all info