Hoppa till sidans innehåll

Klasstränare


Klasstränare för Sveriges Optimistseglare 2019 är Oscar Pantzare.

Oscar Pantzare har rekryterats till ett breddat klasstränaruppdrag i optimist där målet är mer kul och utvecklande träning lokalt och regionalt för blåa och röda seglare

Genom en förstärkt klasstränarroll i optimist och ett nära samarbete mellan Svenska Optimistjolleförbundet och resurspersoner inom Svenska Seglarförbundet ska optimistseglingen bli tillgänglig för fler. 

Oscar Pantzare har rekryterats till uppdraget som innebär att både planera och genomföra ett stort antal träningsdagar under året, där han själv eller andra tränare är ute på uppdrag i de olika klubbarna.  Oscar kommer att samverka även med andra inom Svenska Seglarförbundet såsom sailcoacher, distrikt och klubbar i planering och genomförandet av aktiviteterna. 

Oscar är 24 år och kommer från Hammarö i Värmland. Han har sin seglarbakgrund i Optimist och E-jolle i Skoghall Båtsällskap, en liten klubb men som fostrat flera duktiga seglare. Efter att ha tagit studenten på Riksidrottsgymnasiet i Motala flyttade Oscar till Göteborg för studier på Chalmers och 49er segling med sin yngre bror Victor
- Jag har jobbat som tränare i många år framför allt på klubbnivå och tror att jag har en hel del att tillföra.  Det känns roligt att få vara med att utveckla svensk optimistsegling vidare och ser fram emot att få komma ut till klubbar runt om i Sverige och se hur det fungerar där, säger Oscar Pantzare.

Har du frågor kring rollen eller är intresserad av att utveckla träningen i din klubb så kontakta (klicka på namnen för mailadress) Oscar PantzareAnnika Engblom, träningsansvarig Svenska Optimistjolleförbundet eller Marit Söderström Nord, SSF 08-459 09 94.

Uppdaterad: 02 JAN 2018 16:35 Skribent: Björn Zetterström
 
AB Karit 

Baltic_black.png