Hoppa till sidans innehåll

Team Sweden 2022


VM i Bodrum

I VM-laget ingår Henric Wigforss, Malcolm, Dahlberg, Levi Bernhardtz, Selma Hård och Hugo Flygare.

Till laget kvalificerade sig även Isak Kaplan och Leo Florén men då de inte fyller minst 13 i år kommer de istället representera Sverige i NM.

VMlag2022.JPG

Praktisk information runt kostnad, träning och resa hittar ni här. 

Tränare som följer med är Ton Thörn som

 varit med och stötta våra VM seglare vid ett flertal tillfällen. Alltid lika omtyckt.

Ton liten.jpg

I år får han stöd av Kerem Sancek som lagledare. Kerem har Bodrum som hemmaklubb och kommer kunna ge laget ett bra försprång.

Kerem liten.jpg

EM i Sönderborg

I EM-laget ingår

Pola Wdowiak, Oscar Wetter, William Drakenberg, Adele Ramm-Ericsson, Melker Bondjers, Annie Hinton, Erik Eriksson Brunius.

EMlag2022.JPG

Till laget kvalificerade sig även Alexander Gavelfält Forssén men då han inte fyller 13 år i år får han istället representera Sverige vid NM.

Praktisk information runt kostnad, träning och resa hittar ni här. 

Huvudtränare för EM-laget är Charlie Ekenberg och han kommer vara assisterad av Christoffer Hallin.

"Jag kommer vara coach under EM i Danmark och är taggad till Max för att åk dit och representera Sverige tillsammans med det svenska laget. Har varit med som coach på ca 50 mästerskap sedan 2006 så hoppas kunna bidra med rutin och lite visdom efter 16 år från ribben i olika båtklasser. Em i Danmark kommer bli ett äventyr och vi kommer skapa minnen för livet tillsammans innan under och efter mästerskapet!"

Charlie Ekenberg.jpg

Tja, Jag heter Christoffer Hallin och kommer vara med och Coacha EM laget i Danmark.
Jag coachar elitgänget i Långedrag till vardags och seglar ILCA 6 på GKSS. Ser fram emot att coacha fram EM seglarna till grymma prestationer i Danmark i sommar!
Christoffer Hallin.jpg
Lag EM, Lago di Ledro
Med laget till Lago di Ledro följer Marcus Warvne.
Marcus Warvne är mitt namn och jag är supertaggade för lag-EM nu till sommaren. Jag har varit tränare i många år nu men är fortfarande det bästa jag vet! Mitt hetaste tips till sommarens mästerskap är att använda hjärnan när ni seglare, många platser går att tjäna bara man börjar tänka lite. Segla lugnt!
Marcus Warvne.png
NM
I NM-laget ingår 20 tjejer och 20 killar.
Tjejerna är Kajsa Andersson, Leah Bernhardtz, Elsa Beijar, Alma Beijar, Maja Larsson-Bergqvist, Ella Fagerberg, Klara Länje, Stina Westberg, Hanna Rybeck, Liv Häggström, Lova Leringe, Linnea Åkesson, Lisa Brase, Matilda Breitung, Vendela Egeland, Hilda Wallström, Herta Liljegren, Alice Preisler, Lisa Modin och Cornelia Baldock Frost.
NMtjej2022.JPG
Killarna är Isak Kaplan, Leo Florén, Alexander Gavlefält Forssén, Viktor Elfving, Lukas Wolfgang, Tom Sigfrid, Zacharias Widestam, Marius Graudums,Erik Sameus, Oskar Annwall, Axel Henricsson, Edwin Collstrand, Nils Netterlid, Felix Palm, Filip Carselid, Oskar Netterlid, Ernst Åkesson, Arvid Sandström, Johan BArregren och Melker Ahlquist.
NMkille2022.JPG
Praktisk info om kostnad, resa och läger hittar ni här
Huvudtränare kommer Fia Fjelddahl vara och med sig har hon
Paulina Karlsson, Viggo Larue, Maxine Hjort, Axel Pantzare och Tindra Forssén.
Namn: Fia Fjelddahl
Klubb: Less
Favoritseglingsplats: Genua (Italien) där jag tog VM brons.
Favoritmat i termosen: Pasta med vegoköttbullar och ketchup (enkelt, gott och blir inte soggigt!)
Favoritcoach: Axel Pantzare alla dagar i veckan! (Han bjöd mig dessutom på 8 kulor glass förra NM)
Favorittips: Lära sig om väder så att man kan använda moln och fronter när man seglar!
Vad jag gör när det gått dåligt: Pratar ALLTID med coachen och försöker nollställa humöret och bolla seglingstaktiken med coachen.
Bästa NM tips: Starta riktigt bra! Du har inget att förlora på ett NM.
Fia Fjelddahl.JPG
Jag heter Maxine Hjort och är 18 år gammal. Jag har tidigare seglat mycket optimist men jobbar numera som tränare på KSSS sedan några år tillbaka. Mina tidigare NM upplevelser har varit helt fantastiska och jag ser fram emot att få följa årets seglare mot nya upplevelser och minnen!Maxine hjorth.jpg
Jag heter Axel Pantzare och ska vara coach på NM i Finland i år. Jag har själv seglat optimist, ejolle, laser och 29er där största meriten är ett EM silver i 29er 2017.
Som coach har jag mestadels jobbat för ldss men var även med på NM i optimist förra året och har dessutom även coachat NM och EM för ejolle. 
Axel beskuren.jpg

Paulina Karlsson heter jag och jag är en av NM tränarna för i år. Ser fram emot att träffa er alla och coacha er på NM. Kommer bli grymt!

Paulina liten.jpeg

Mitt namn är Tindra Forssén och jag är 21 år. Jag har seglat mycket optimist och laser jag deltog i tre NM i optimist och seglar fortfarande laser till och från. Jag är idag tränare på KSSS och ser väldigt mycket mot ett roligt NM i Finland.

Tindra liten.jpeg

Tja, jag heter Viggo Larue och mitt uppdrag i sommar blir att göra årets NM till historiens roligaste mästerskap. Jag hoppas på bra vind, sol och självklart mycket glass. 

Viggo liten.jpeg

Uppdaterad: 29 MAJ 2022 16:08 Skribent: Malin Rybeck
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png