Hoppa till sidans innehåll

Årets Rookie och Sigges pris

27 SEP 2022 19:30
Årets Rookie tjej gick till Elsa Beijar och årets Rookie kille till Isak Kaplan. Sigges pris gick till RÖSS (Rörviks segelsälskap).
  • Uppdaterad: 27 SEP 2022 19:30

Elsa Beijar fick priset med motiveringen

"Elsa kvalificerade sig på årets rikskval som 3e tjej till NM och som ensam tjej född 2010 till landslaget, total plats 26.

Elsa född 2010 började segla hösten 2020 och slog igenom med dunder och brak på vårens regionläger där hon kom från ingenstans till att plötsligt placera sig i topp. Efter ett stabilt Rikskval med bra resultat kvalificerade hon sig till att vara del av NM-laget och vara en av tjejerna i lagtävlingen.

Elsa är alltid glad och bidrar med sitt goda humör till fin trivsel både på hamnplanen och vattnet. Fina resultat men framför allt en glädjespridare !!!  "

Isak Kaplan fick priset med motiveringen

Isac Kaplan, född 2010 har i år tagit stora steg i sin seglingsutveckling, något han visade inte minst under rikskvalsserien där han slutade på 4e plats i totalen (en placering som hade givit en plats i VM laget om han hade haft åldern inne).

Han tog sedan med sig den fina formen till JNoM i Finland där ha bärgade silvermedaljen individuellt och ingick i det svenska laget som vann guld i lagsegling.

Isac är väldigt träningsvillig, nyfiken på att lära sig och har en trevlig och bra attityd till sina kompisar och motståndare både på land och på vattnet."

Sigges pris gick till RÖSS med motiveringen

"RÖSS har under 2021 arrangerat ett fantastiskt lag SM på en fantastisk seglingsarena för ett sådant arrangemang. Med stora insatser har de gjort seglingen fantastisk för seglarna, åskådarna och t.o.m. farmor och farfar som kunde följa tävlingen på TV!"

Skribent: Malin Rybeck
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png