Hoppa till sidans innehåll

Nytt tävlingsreglemente

25 JAN 2022 20:40
Vissa uppdateringar har skett i årets tävlingsreglemente. Vi har anpassat det efter det tävlingsreglemente SSF beslutade förra året och känner oss glada att få presentera en ny klass på Rikskvalet och JSM, Coming Stars.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2022 20:40

I årets tävlingsreglemente har vissa förändringar gjorts från tidigare år. Vi tar här chansen och lyfter fram några av de vi ser som viktiga och rekommenderar alla att redan nu gå igenom tävlingsreglementet i sin helhet. Ni hittar det här.

En förändring som sker är att vi öppnar upp för en ny klass på Rikskvalet som vi har valt att döpa till Coming Stars. Klassen är öppen för alla optimistseglare som har seglat större regionala tävlingar och nu känner sig redo att pröva på en tävling på riksnivå. Det kommer i år vara två regattor en samtidigt som Rikskvalet i Kullavik och en vid Rikskvalet i Oxelösund. Mer information kommer meddelas i samband med att anmälan till Rikskvalet öppnar.

En annan förändring som sker i år för att anpassa oss efter SSF:s tävlingsreglemente är att Rikskvalstävlingen endast är öppen för de barn som fyller 12 år 2022. Möjlighet att vara med utanför ranking för yngre barn kommer inte finnas. Dessa är istället välkomna att delta i Coming Stars.

Kvalreglerna för att få delta vid Rikskvalet har även de justerats något och trots att vi fortfarande anser att man bör segla båda regionkvalen föreligger bara krav på att man seglat ett. Dispens kommer endast att lämnas i synnerliga fall.

Även avseende LAG SM har ändringar skett som gör det möjligt för lag rankade 17-36 att segla på bana 1 under andra dagen.

Skribent: Malin Rybeck
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png