Hoppa till sidans innehåll

En optimistisk julhälsning

26 DEC 2021 11:33
Året går mot sitt slut och här kommer en hälsning från vår nya ordförande.
  • Uppdaterad: 26 DEC 2021 11:33

Hej alla optimister!
Jag heter Martin Wigforss och valdes nyligen av årsmötet till ordförande i SOF. Segling är den bästa sysselsättningen och det känns väldigt roligt och inspirerande att åter vara en del av optimistklassen. Som för många andra föddes mitt kappseglingsintresse i optimisten, i oljehamnen i Karlstad på 80-talet. Sedan dess har jag seglat alla möjliga flytetyg och jag försöker fortfarande komma ut så ofta jag hinner, numera mest på bräda.
Segelsporten genomgår just nu en väldigt spännande utveckling med foiling, nya klasser och nya tävlingsformat. Barn och ungdomar som lockas till sporten har verkligen ett spännande och livslångt smörgåsbord att ta del av!
Att locka fler barn till segelsporten och underlätta en fortsättning in i andra klasser efter optimisten ser jag som vår viktigaste uppgift inom SOF. För att lyckas med det krävs ett brett utbud av tränings- och tävlingsaktiviteter och ett stort engagemang i klubbarna, både bland föräldrar och tränare. De senaste två säsongerna har varit extra utmanande givet pågående pandemi och restriktioner, men jag tycker att optimistklassen har klarat sig relativt väl. Tack vare ett stort ideellt engagemang har vi lyckats genomföra de flesta av våra aktiviteter under 2021, även om rikskvalserien blev lite stympad med endast ett kval. Vi kan också notera en viss tillväxt både på regions- och riksnivå, men det finns massor kvar att göra. Vi har ett alldeles för stort tapp av barn som efter seglarskolan inte väljer en fortsättning i klubbens träningsgrupp och börjar prova på kappsegling. Jag hoppas att vi tillsammans kan råda bot på det så att fler väljer vår fantastiska sport som ”sin idrott”!
Den nya styrelsen har haft sitt första möte och vi arbetar just nu med att slutföra planeringen av säsongen 2022. Tävlingsprogrammet är i princip klart, ni finner det här: länk till optikalendern. SOF kommer även 2022 arrangera regionläger under våren, utmanarläger och tjejläger under sommaren och riksläger under höstlovet. Vi återkommer med separata inbjudningar till respektive läger och publicerar lägerdatum i optikalenden, så håll koll på den. Jag tror att 2022 kommer att bli ett riktigt kul seglingsår!
I den nya styrelsen har vi delat rollerna som följer:
Martin Wigforss, ordf.
Malin Rybeck, vice ordf. & kommunikation
Camilla Pettersson, sekreterare
Mats Carselid, kassör
Tobias Hinton, tävlingsansvarig
Jon Arnell, träningsansvar
Carl-Johan Björkman, träningsansvar
Peter Åkesson, resultat och IT
Niklas Edler, SSF dialog
Tveka inte att ta kontakt med någon av oss om ni har idéer eller synpunkter som kan gagna optimistjolleklassen. Ni hittar oss här.
 
Jag vill passa på att rikta ett stort TACK till er som lämnade styrelsen inför 2022; Marcus Westerlind, Anna-Karin Hård, Anna Forssén och Göran Sigfrid, samt till Bertil Westerlind som avslutat sitt mångåriga (vi har tappat räkningen) engagemang som revisor. SOF befinner sig i gott skick!
Till sist, en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT ÅR!
Vi ses till islossningen,
Martin Wigforss
Skribent: Malin Rybeck
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png