Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bjorn Zetteratrom

Viktig info avseende Rikskvalet

01 JUN 2021 19:47
Rikskvalet är nära och det är viktigt att ni håller er uppdaterade på Sailarena.
Både vad gäller riktlinjerna pga Covid-19 och övriga praktiska frågor.
  • Skapad: 01 JUN 2021 19:47

Rikskval 2021 är en av de allra första seglingstävlingarna som kan genomföras i Sverige efter att regeringen och Folkhälsomyndigheten lättade på restriktionerna från 1 juni, så vi kommer att ha ögonen på oss.  

Vi förstår att många är sugna på att komma och se på sina barn, ta med sig familjen och kanske vänner eller släkt, men vi vill från arrangörens och SOF:s sida starkt avråda från detta och vi ber er att inte komma med mer än en förälder/stödperson per seglare Inom det uppmärkta områden får endast seglare, stödpersoner och coacher vistas. Fördelningen av områden mellan klubbarna finns nu uppgivet i den uppdaterade inbjudan på Sailarena.

Det är inte möjligt under det gällande regelverket att välkomna publik till tävlingen. Var och en som vistas på eller i anslutning till tävlingsområdet på vattnet under tävlingen kommer att ingå i säkerhetsorganisationen och därmed ha en skyldighet att hjälpa alla barn som har problem, inte bara sitt eget. I ribbarna ska endast funktionärer och de till seglare utsedda stödpersonerna finnas.

I Covid-dokumentet på Sailarena sammanfattas regler och riktlinjer som skall följas av seglarna och dess medföljande under tävlingen. Överträdelse kan, såsom anges i inbjudan, leda till att seglaren tilldelas ett poängstraff.   

Vi hoppas på er förståelse i dessa utmanande tider och ser fram emot en skön och mycket efterlängtad tävlingshelg på vattnet!  

 

Arrangerande klubbar / SOF  

Skribent: Malin Rybeck
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png