Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Zetterström

SM för Optimistjolle 28-30 augusti på Baggensfjärden

01 JUL 2020 20:58
SOF har glädjen att meddela att SM för Optimistjolle kommer att arrangeras av KSSS på Baggensfjärden 28-30 augusti. Optimist-SM är öppen för alla optimistjolleseglare.
  • Uppdaterad: 01 JUL 2020 20:58

Denna regatta kommer även att räknas som Rikskval 2, dvs som kvalseglingar som räknas ihop med Rikskval 1 för att utse de svenska representationslagen. 

Regattan kommer att genomföras på Baggensfjärden där seglarna kommer att segla ut från ett antal landbaser runt om, detta för att uppfylla de Covid-riktlinjer som SSF och RF har kommunicerat. Varje seglare får max ha med sig en stödperson på sjösättningsområdena och de kommer placeras efter egen klubb och region i så stor utsträckning som möjligt.

Regattan planeras att genomföras med start fredag 28/8 kl 15, KSSS kommer inom kort att återkomma med Inbjudan och information kring anmälan. KSSS planerar även att genomföra Opti-11(seglare födda 2009 eller senare), där det blir träningsdag på fredag och en regatta lördag-söndag.

Beroende på besked om och vart VM kommer att seglas så kommer formatet på denna regattan att justeras, beslut tas 1 augusti. Blir det inget VM kommer traditonell SM-opti indelning att användas, dvs separat tjej och killregatta. Om det blir ett VM kommer tjejer och killarna att köra tillsammans i ett antal fleet under denna regatta. Oavsett delas SM-medaljer ut till de tre bästa tjejerna- respeltive killarna.

Mer information finns här.

Skribent: Anna Kristensen
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png