Hoppa till sidans innehåll

Rikskvalsserien 2020

26 JUL 2020 19:28
Rikskvalsserien 2020 kommer att genomföras under två helger som vanligt men med skillnaden att efter första kvalhelgen delas seglarna upp för att under andra helgen segla i tjej- och killregatta vilket är det format som används vid SM-seglingarna.
  • Uppdaterad: 26 JUL 2020 19:28

Detta kommer ge att flera resultatlistor kommer att publiceras allteftersom innan 2020's Riksranking för tjejer resp. killar kommer att vara klar.

Eftersom VM 2020 är inställt kommer de seglare som är först på riksrankingen erbjudas plats till EM enligt IODAs regler (7 seglare, max 4 av samma kön). Åldersregler som beskrivna i SOF tävlingsbestämmelser.

Riksval 1:
- Gruppindelning enligt SOF tävlingsbestämmelser: Gruppindelning seglingsdag 1 görs baserad på rankingen från föregående års rikskvalsserie. Seglare som inte deltagit vid föregående års rikskval lottas. Gruppindelningen uppdateras därefter dagligen baserat på resultaten från föregående dag. I steg ett rankar vi killarna i  en totallista där tjejerna exkluderas och fördelar killarna i de två grupperna. I steg två rankar vi tjejerna i en totallista där killarna är exkluderade och fördelar tjejerna i de två grupperna. På detta sätt fördelas lika många tjejer respektive killar i varje startgrupp.

- Gemensamma seglingar för tjejer och killar under rikskval 1 vilket ger en gemensam regattaresultatlista.
- Baserat på regattaresultatet av rikskval 1 så avgörs fördelningen av antal platser till EM mellan tjejerna och killarna.

- Inför rikskval 2 så separeras resultaten per segling från rikskval 1 för tjejer och killar för att skapa två separata resultatlistor. Dessa listor publiceras på SOF webben.

 Rikskval 2:
 - Tjejer och killar seglar i två olika regattor vilket ger två regattaresultatlistor för att utse SM medaljörer.
 - Total riksranking baseras på de separerade resultatlistorna från rikskval 1 och SM-resultatlistorna vilket ger 2020's Riksranking för tjejer resp. killar.

Utifrån 2020's Riksranking för tjejer resp. killar utses därefter de individuella representanterna till tjej-, resp. kill-EM.

Ev uttagningar till andra mästerskap eller inbjudningsregattor kommer således att baseras på 2020's Riksranking för tjejer resp. killar.

Klicka här för bildillustration

Skribent: Anna Kristensen
E-post: This is a mailto link
 
AB Karit 

Baltic_black.png