Hoppa till sidans innehåll

Optimist EM i Frankrike är igång

25 JUN 2019 07:15
Nu är optimist EM i Frankrike igång och SOF har fått en första rapport från årets EM lag!
  • Skapad: 25 JUN 2019 07:15

I lördags mättes båtarna in och igår var det invigning av mästerskapet. Totalt deltar 293 seglare från 50 nationer.  Det är 117 tjejer som tävlar i 2 fleet och 176 killar som tävlar i 3 fleet. Årets EM har flest deltagare någonsin i optimist EMs historia!

Sverige representeras av tre tjejer och fyra killar. Från Stockholm kommer Julia Leuckfeld (KSSS) och Ida Elfving (KSSS), från Göteborg Julia Werton (LDSS), Hampus Ljungberg (KKKK) och Marius Rydell (KKKK) och från Malmö Philip Björkman (MSS) och Leo Birgersson (MSS). Charlie Enlund Ekberg är lagets coach.

Det är mycket vackert i Morgat, Bretagne, och vädret har än så länge varit strålande! Seglingsområdet ligger i en stor bukt. Förhållandena har under träningsdagarna varit lätta vridiga vindar och lite byigt. Det är också tidvatten som skapar svårtolkade strömmar.  

Seglarna bor i ett eget hus i en stugby med alla andra lag och stämningen är på topp.

På måndagen var det mästerskapets första racedag men tyvärr uteblev vinden helt och hållet och vid 17-tiden kom beskedet att det inte blev några race den första dagen. Nu hoppas laget på mer vind de kommande dagarna. 

Mer information om EM finns på EMs officiella hemsida:

http://2019europeans.optiworld.org/

Det går även att följa det svenska laget via Instagram eller Facebook:

https://www.instagram.com/teamsweden_optieuro/

https://www.facebook.com/teamswedenEM/

SOF önskar Team Sweden lycka till i Frankrike och hoppas att ni får det riktigt roligt tillsammans och tar med er ett minne för livet hem!

Skribent: Anna Kristensen
Epost: This is a mailto link
Båths ny
 
AB Karit