Hoppa till sidans innehåll

SOF tränarutveckling 2018

02 JUL 2018 22:33
Till alla tränaransvariga i Sveriges Optimistjolleklubbar!
  • Skapad: 02 JUL 2018 22:33

I höst planerar SOF att köra tränarutveckling som kommer att vara två helger efter varandra. Det kommer vara 13-14/10 och 20-21/10. Plats är inte bestämt ännu men det blir övernattning för tränarna. Klasstränare Oscar Pantzare håller i tränarutvecklingen.
SOF kommer stå för kostnaderna för utbildningen och klubbarna förväntas stå för lön till tränarna under de fyra utbildningsdagarna. 

Ämnena som tas upp är:

Träningskultur, Utveckla Seglare, Genomgångar, Lärarskap och Arbeta med Föräldrar

Vid varje tillfälle kommer lördagen ägnas åt teori/diskussion samt planering och söndagen åt praktik med seglare på vattnet. 

För denna tränarutveckling vill vi att klubbarna rekommenderar tränare som är intresserade att utvecklas som tränare. Tränarutvecklingen kommer erbjudas till ca 6 tränare vid detta tillfälle.

Tankar som kan vara bra i urvalet:
Tränare som inte är helt nya men inte heller erfarna, kanske tränar Blåa gruppen i hemmaklubben.
Tränare som själva har seglat men trappat ner nu för att satsa mer på att vara tränare. Dvs tränare som ni tror är långsiktigt intresserade. 
En förutsättning är att tränaren kan var med vid båda helgerna i oktober.
SOF vill gärna se både tjejer och killar medverka i tränarutvecklingen då SOF strävar efter att ha en jämn könsfördelning bland tränarna.

SOF vill ha förslag på tränare innan 31/8. Ni skickar intresseanmälan till Klasstränare This is a mailto link och SOF träningsansvarig This is a mailto link. I intresseanmälan presenterar tränaren sig och varför han/ hon vill vara med på tränarutveckling. 

Hör av er om ni har några frågor!

Skribent: Björn Zetterström
Epost: Adressen Gömd
Båths ny
 
AB Karit