Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niclas Stang +46(0)70-7354274

Garmin storsatsar på ungdomssegling.

23 JUL 2018 10:54
Garmin meddelar sin största satsning på nordisk ungdomssegling någonsin genom ett samarbete med Svenska Optimistjolleförbundet. Samarbetet innebär att Garmin stöttar Nordiska Mästerskapen i Optimist den 30 juli till 3 augusti i Båstad.
  • Skapad: 23 JUL 2018 10:54

Över 200 deltagare till Nordiska Mästerskapen i Optimist i Båstad.

Garmin meddelar sin största satsning på nordisk ungdomssegling någonsin genom ett samarbete med Svenska Optimistjolleförbundet. Samarbetet innebär att Garmin stöttar Nordiska Mästerskapen i Optimist den 30 juli till 3 augusti i Båstad. NM 2018 samlar över 200 deltagare, både pojkar och flickor från de nordiska länderna samt även med deltagande från de baltiska staterna.

Över 1 000 seglingsintresserade väntas till Båstad under seglarveckan och NM i optimist mellan den 30 juli till den 3 augusti då sommarstaden öppnar upp för deltagarna, deras familjer och åskådare.

”Optimistsegling är för många en inkörsport till ett liv på vattnet och för en del det första steget till en karriär som idrottsman eller idrottskvinna inom sporten. Ungdomar idag är mer uppkopplade än tidigare generationer och ser teknik som en naturlig del i sitt liv. Garmin ser det som en förmån att kunna vara med och att bli inspirerade av och sporra dessa unga talanger till att prestera och ha roligt på vattnet”, säger Jan Silfvén, produktchef marin, Garmin.

”Garmin berikar passionerade sportutövare världen över och det är fantastiskt roligt att vi nu tillsammans kan hjälpa framtidens seglare att ha kul och stimulera dem till fortsatt engagemang”, säger Fredrik Liljegren, ordförande i Svenska Optimistjolleförbundet.

Garmin är även official supplier till Volvo Ocean Race 2017-2018 och man kan se detta nya engagemang i ungdomssegling som ett sätt att knyta ihop säcken när man både stöttar elit- och ungdomssegling. De flesta America´s Cup, Volvo Ocean Race samt OS-seglare har en gång börjat sin seglingskarriär i en Optimist och klassen är en av det mest respekterade inom segling. Totalt finns det ca 25 000 Optimistjollar bara i Sverige. Deltagarna i Nordiska Mästerskapen i Optimist har alla kvalificerat sig till tävlingen via olika rankingseglingar nationellt och är bland de bästa i sina respektive länder vilket borgar för spännande dagar i Båstad. Josefin Åkesson, en av flera tränare för det svenska laget, ser fram mot spännande och utslagsgivande seglingar och speciellt lag-seglingen mot Danmark som alltid brukar vara jämn.


--
 

För mer information, vänligen kontakta
Johan Steen, Sponsor ansvarig Svenska Optimistjolleförbundet
Mobil: 070-4105943
Mail: This is a mailto link

Josefin Åkesson, Tränare för de svenska seglarna
Mobil: 0760249524
Mail: This is a mailto link

Niclas Stang, PR kontakt Garmin Sverige
Mobil: 070-7354274
Mail: This is a mailto link


Om Svenska Optimistjolleförbundet
Svenska Optimistjolleförbundet bildades 10 februari 1962 och samlar ca 500 medlemmar elitnivå. Det finns idag ca 300,000 optimistjollar i hela världen och båttypen är allmänt ansedd som att vara plantskola för världseliten inom segling. Totalt går ca 15 000 ungdomar i Norden seglarskola i Optimist varje år. Se mer på
https://www.svensksegling.se/Klassforbundssidor1/optimistjolleforbundet/


Om Garmin
Garmin grundades utifrån principerna innovation, komfort, prestanda, värde och service. Våra två grundare Gary Burell och Dr. Min Kao visar två av våra många innovativa produkter i lobbyn av Garmins huvudkontor i Olathe, Kansas, USA.
Vad som började som en ”brainstorming” med en handfull ingenjörer kring ett spelbord 1989 har idag utvecklats till en världsomspännande organisation med 8 500 anställda. Garmins vision är idag lika enkel som den var då. Att skapa produkter för navigation och kommunikation som berikar våra kunders liv. Våra innovativa produkter sträcker sig över många användningsområden som vägnavigation, flyg, marin, fitness, jakt, friluftsliv och mobilelektronik.
http://www.garmin.com/sv-SE
Skribent: Björn Zetterström
Epost: Adressen Gömd
Båths ny
 
AB Karit