Maxiracer Maxi Racer Förbundet - Maxi Racer Förbundet
Hoppa till sidans innehåll
2015

Välkomna tillbaka!


Maxi Racerförbundet (Maxi Racer West) har funnits seda -83 och var som störst på andra hälften av 80-talet, för att sedan sakta minska med ett lätt uppsving tidigt 2000-tal och senare nästan dö ut. Det är numera endast ett fåtal aktiva, men vi ser ett visst höjt intresse, främst från gamla Racerseglare, som är på väg att komma tillbaka och även några få unga undantag.

Båtarna är gamla och behöver underhållas och även kanske uppgraderas. Sedan klassen slutade segla i egna starter har några ägare gjort vissa förändringar med bland annat peke för Code och fiolstag för att ge masten några år till. Förbundet har försökt att hänga med i tiden med fritt fram vad gäller material i segel och lösningar för underlättande av korthandssegling.

De som kommer tillbaka eller är kvar, ser alla fördelarna med Racern: Den är billig att äga, det är lätt att segla på få och den är fortfarande snabb för sin storlek. Det har ju borjats fyllas på i segmentet med exempelvis Seascape 27, som man även kan bo i, då trenden i småbåtsklassen har varit öppna, stora sittbrunnar och låga fribord (ex J-80). Inte så allsidiga som Racern helt enkelt.

Vi som seglar nu har fortfarande roligt tillsammans och vi hjälps åt då det behövs.  Tveka inte att höra av er om ni är intresserade av att segla Racer.

 
Välkommen tillbaks eller bara välkommen!

Uppdaterad: 17 OKT 2017 23:48 Skribent: David Selvert
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Maxi Racer Förbundet
Whaly Scandinavia AB, Järnmalmsgatan 7
417 07 Göteborg

Besöksadress:
Plussgirot, PG:576 43-9
417 07 Göteborg

Kontakt:
Tel: 030361689
E-post: This is a mailto link

Se all info

SailScan

 

Whaly