Hoppa till sidans innehåll

Recap 2018 & News 2019

24 MAR 2019 21:50
Återblick 2018 och Välkomna till J/24 Seglingsåret 2019!
 • Skapad: 24 MAR 2019 21:50

Stort hjärtligt tack för ett fantastiskt och otroligt intensivt år 2018 med många höjdpunkter som J/24 VM seglingarna på fantastiska Gardasjön, J/24 EM i svårseglade Flensburg, J/24 Swedish Open i mysiga Vejbystrand - alltid med stentuff konkurrens vilket gör det så kul att kappsegla J/24!!

Vi är stolta över våra framgångar där våra svenska seglare vinner J/24 North American Championship 2018, vinner Kieler Woche, och blir 5:a och 20:e i den 89 båtar tuffa startfältet på J/24 VM på Gardasjön.

Nu våras det och solens strålar börjar värma våra kinder. På med solglasögonen och ut och kolla till era J/24:or, börja planera för seglingssäsongen 2019!

Vi önskar alla ett riktigt HÄRLIGT J/24 SEGLINGSÅR med mycket häftig J/24 kappsegling! Vi har mycket att se fram emot.Må väl och var rädda om varandra så ses vi på havet kappseglandes igen!

J/24 i våra hjärtan! ❤️
/Monica


Sommaren höjdpunkt i mitten på Augusti!
J/24 Klassmästerskap SWEDISH OPEN 2019

Halloj J/24 Seglare,
vi har mycket goda nyheter till er! Spara datum och plats för vårt J/24 Klassmästerskap 2019 - Swedish Open:
16-18 Augusti hos Falsterbokanalens Båtklubb.

Vi kör en favorit-i-repris och återvänder till vår favorithamn från 2016 då vi hade en fantastiskt kul regatta här. Samma helg seglas även detta år långdistans-racet ”Näset Runt” 17/8, och på kvällen blir det gemensam Regattamiddag.

Hjärtligt Välkomna & God kappsegling!
Mer info inom kort.

Vänliga seglarhälsningar
Svenska J/24 Förbundet


Vi har gjort det förut och vi gör om det igen! I år med ett lika generöst erbjudande som tidigare där vi håller kvar bredden t.o.m. 25 år! 

SVENSKA J/24 FÖRBUNDET erbjuder

LÄGRE ANMÄLNINGSAVGIFT TILL UNGDOMS- & STUDENTBESÄTTNINGAR UNDER 25 ÅR: 500 KR PER BÅT

Svenska J/24 Förbundet vill göra J/24 segling tillgänglig och erbjuder våra ungdomar & studentbesättningar under 25 år lägre anmälningsavgift: 500 kr per båt på vårt J/24 Klassmästerskap 2019 'Swedish Open' 16-18/8 i Falsterbokanalen.
Sätt samman ditt "Dream Team" alla under 25 år och delta. Alla i besättningen skall vara medlemmar i Svenska J/24 Förbundet.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!
Svenska J/24 Förbundet

Per-Håkan Persson, Andreas Olovsson, Monica Persson, Martin Petersson, Mirka Jamiolkowska

 


Återblick och fina minnen från fantastiska 2018

Ett fantastiskt J/24 Seglingsår 2018 kräver en rejäl återblick, se och minns va mycket roligt vi var med om under förra året 2018...

 • J/24 North American Championship 2018
 • J/24 Träningsläger, Malmö
 • Kieler Woche 2018
 • J/24 Swedish Open 2018, Vejbystrand
 • J/24 EM 2018, Flensburg
 • J/24 VM 2018, Gardasjön
 • o.s.v ... o.s.v. ...

 

Vinnare av J/24 North American Championship 2018!

Härliga glada nyheter från J/24 Världen nådde oss om finfina framgångar för våra J/24 kappseglareMarianne Schoke och Max Hölzer. Samma helg som vi hade J/24 Träningsläger i maj 2018 vann Marianne och Max 2018 J/24 North American Championships tillsammans med Mike Ingham & Team Nautalytics! Härligt seglat! Fantastiska nyheter!! STORT GRATTIS!!!

Läs mer i International J/24 Pulse newsletter


J/24 TRÄNINGSLÄGRET 2018

STORT TACK för vårt senaste J/24 Träningsläger i Malmö! Vilken härlig J/24-träningsläger-helg vi hade tillsammans - Bra seglat alla och kul att träffas, alla goa glada! Tack igen till vår tränare Per-Håkan Persson för all J/24-kunskap du delade med dig av till oss under helgen! Tack också till Kicki Ohlsson för introduktionen i Mental träning! Och tack till alla härliga deltagare!!

Kanske det är:
- nån som drömt om J/24 segling under vintern och som vill segla mer?!!
- nån som blivit mer nyfiken på Mental träning?
- nån som fått en Aha-upplevelse?
- nån som funderar på något och vill fråga om något?
Välkomna med era frågor och inputs! Vi försöker svara på era frågor. Det går även bra att göra på det gamla välbeprövade sättet, att ringa och prata. 

Här nedan finns länkarna till J/24 instruktionsfilmer på Youtube (6 st). Jag upplever själv att det är utvecklande att se & lära av hur andra rör sig ombord och alltid lärorikt att kolla in hur andra hanterar J/24 boat-handlingen. Ge dig själv tid för att iaktta, och tid till eftertanke, plocka sen godbitarna, fundera igen, diskutera, öva, fråga gärna, och öva och repetera igen, och gör det till ’ert’ och ’er’ procedur ombord.

Ett framgångsrikt tips: Börja alltid med att göra de ’ENKLA’ övningarna och gör dem ’ENKLA’. För att göra det enkelt behöver vi planera en stund innan vad som kommer hända, och i god tid innan styra båten hur den kommer inseglandes inför övningsmomentet så att båten och vi ombord kommer in i själva övningsmomentet enkelt - övningen blir då enkel, båthanteringen enkel, rörelserna enkla och vi ger oss själva och hela besättningen ombord möjlighet att från början känna att ’ja, det är enkelt!’ och ’ja, vi gör rätt!’. Det ger pepp och boost för självförtroendet. Vi börjar med de ’enkla’ rundningarna och gör dem ’enkla’. När vi sen övat några varv på det enkla och grunderna sitter, så kan vi öka intensiteten successivt och öva in rörelserna och båthanteringen så det blir ’enkelt’ även i hastigare/snävare situationer. Efter det är det dax för de något mer avancerade/klurigare rundningarna som man också kommer behöva göra och hantera. Men börja med att göra det enkla enkelt! ”Övning & repetition ger färdighet”. Lycka till och framgång i J/24 övningarna!

Själv har jag seglat J/24 i ca 20 år, men jag lär mig alltid något nytt varje dag/gång och vill även jag öva på grunderna, i alla sammanhang, i segling, i jobb och till vardags. ”Alltid lär man sig något nytt”, tror jag gäller oss alla, med öppna sinnen och sinnets frekvens inställt på ’mottaglig’. Jag hoppas att ni liksom jag är ödmjuka och ’hungriga!’ inför att lära mer och lära nytt. Låt oss förhålla våra sinnen öppna och mottagliga, så lär vi av varandra varje gång vi ses. Hoppas alla är med på tanken?!

Vi hjälper varandra utvecklas och segla J/24 enkelt!

Nu ser vi fram emot årets skön vårhelger och J/24 träningsläger 2019! Återkommer med info och datum.
Med vänliga seglarhälsningar
Monica Persson
Mobil: 070-4496745

Se & lär från filmerna:
0. Introduction: https://youtu.be/wen7qN4WWjs

1. Slag/Tacking: https://youtu.be/mDa7WXRWuR8

2. Spinnaker sättning/Spinnaker sets: https://youtu.be/Nl6d8EIwW4Y

3. Gippar/Gybing: https://youtu.be/HoliT45bH1w

4. Spinnaker nedtagning/ Spinnaker douces: https://youtu.be/txtieOm_KFA

5. Start teknik/ Starting techniques: https://youtu.be/OGFQJ5xeq40

LYCKA TILL MED J/24 SEGLINGEN! 😃👍🏼


Vinnare av J/24 klassen på Kieler Woche 2018 - Världens största regatta!
Kieler Woche är världens största regatta och J/24 klassen är på plats med 27 båtar från 6 länder!

STORT GRATTIS TILL VINSTEN Marianne Schoke och Max Hölzer - SUVERÄNT SEGLAT!! De seglar för MSS Malmö Segelsällskap med Mike Ingham USA5443. Det var idel "spikar" att fira och avslutningsvis en DNS som avrundar en imponerande serie! 6-4-3-3-2-1-1-3-1-1-(DNS). SUVERÄNT SEGLAT!

Och som vanligt är det riktigt tufft i ’Topp 15’ i J/24 klassen - Många starka J/24 team fightas om toppen! Starkt seglat också Per-Håkan Persson MSS, och teamet med Hans Thulin, Anders Thulin, Anna-Karin Bergman och Per Andersson som inledde med EN SPIK  race 2 och låg 2:a efter första dagen! De blir total 8:a i J/24 klassen med startfält på 27 båtar. I ’Topp 15’ är det som sagt stenhård konkurrens mellan de rutinerade teamen, vilket också gör kappseglingen så otroligt skoj.

Vi är mycket stolta över våra J/24 seglare!! Mycket bra seglat allihopa!!


J/24 Swedish Open 2018

Vilken fantastiskt fin svensk sommarhelg vi fick....

Helgen den 6-8/7 samlades 11 team från Sverige och Tyskland med en härlig blandning J/24 kappseglare - det var en mix av tjejer och killar, ungdomar, juniorer och seniorer, ’första-kappseglingen-någonsin’, rookies, återvändare och våra mest erfarna J/24 seglare.

Allting var perfekt förberett och arrangerat för oss J/24 seglare av ÄSSS och SS Delfinen, med ÄSSS ordförande Anders Salenbo och Race officer Morgan Sundén. TACK ALLA NI och alla fantastiska funktionärer som ställer upp. Från djupet av våra hjärtan i Svenska J/24 Förbundet, vi är så tacksamma för allt ni ordnade för oss. Perfekt både på havet och i hamnen. Vilken fantastiskt fin svensk sommarhelg vi fick... och vilken pärla lilla Vejbystrands hamn är, här seglar vi gärna fler gånger!

Från MSS Malmö Segel Sällskap deltog tre J/24 team: SWE 4896 Team Front Runner med Per-Håkan Persson som blev bästa svenska båt och total 3:a med en stabil serie 2-3-1-1-(12 OCS)-3-3-2 efter 8 riktigt spännande kappseglingar där teamet plockade ”2 spik på raken” i inledningen av dag 2. 

DEN 5380 Rock’n Roll med Arne Ohlsson, Lasse Nordquist, Mirka Jamiolkowska och Patrik Andersson seglade stabilt och bra. Och från MSS debuterade SWE 1296 Airborne med Joakim Hellman, Thomas Hamfelt, Fabian Kvist, Martin Frisk som gjorde sin allra första kappsegling, någonsin. Det gjorde de med bravur! Verkligen kul att se ett så entusiastiskt nytt team göra kappseglings- och mästerskapsdebut.

Vill även uppmärksamma våra tuffa ungdoms- och student team som seglade strålande fint. Från ÄSSS ungdomsteamet SWE 5330 med Nils Ternéus, Martin Jacobsson, Josefine Lyngemark, Lykke Stark, Kicki Olsson som blev 9 totalt. Och från SS Kaparen student teamet SWE 489 med Jacob Reuterskiöld, Casper Österlind, Jesper Wännman, David Axén som blev 5:a totalt.

Från ÄSSS kappseglade ytterligare 2 båtar och det var medlemmar från ÄSSS ombord på 5 av 11 båtar. SWE 5437 med Andreas Olovsson, Martin Petersson, Anders Salenbo, Joanna Wännman, Magnus Jönsson, samt SWE 982 med Kennedy Carlsson, Joakim Lysell, Stina Cederhag och Kristian Petersson. En båt kappseglade för värd- och hemmaklubben SS Delfinen, SWE 994 med Liselotte Sjöberg, Cecilia Lundgren, Anders Berg, Anna-Karin Bergman och Pierre Starck.

Vi vill rikta ett speciellt STORT TACK till alla våra eldsjälar, och framför allt till vår MSS:are och J/24 eldsjäl Per-Håkan Persson för ALLT som DU ordnat med, peppat, möjliggjort och förberett för vårt sprillans nya MSS team inför och under deras kappseglingsdebut, och under alla J/24 onsdagsträningar i MSS regi. Samt för att DU så generöst lånar ut två av dina egna J/24:or till nya team och delar med dig av din J/24 expertis och erfarenhet. Det är GULD värt!

Det var som vanligt knivskarp konkurrens i kappseglingarna på J/24 Swedish Open. Vem som skulle vinna var faktiskt öppet ända till absolut sista racets allra sista undanvind och rundning. Så spännande!! Det här var kappsegling när det är som bäst! Fantastiskt fina tighta kappseglingar och bra tryck i vinden. Vi gratulerar vinnarna GER 5316 ”Hungriger Wolf” med Fabian Damm och team - Bra seglat!

Andra plats vanns av GER 4495 Peter Langhans och team, samma poäng men med en 1:a mer än trean SWE 4896 Per-Håkan Persson och Team Front Runner med Hans Thulin, Anders Thulin, Monica Persson och Per Andersson.

RESULTAT: https://www.asss.se/asssnyheter/J24SwedishOpenresultat/

Till ALLA fantastiska kappseglare på vårt J/24 Swedish Open 2018, ni är en härlig mix och vi är så tacksamma för er alla och allt ni gör - stort tack för att ni kom till Vejbystrand denna vackra sommarhelg, bjöd på bra kappsegling, och hade kul och laddade 'Vitamin SEA' tillsammans med oss!

 


J/24 VÄRLDEN samlades i EUROPA 2018

J/24 EM 2018 i Flensburg

En fantastiskt fint arrangemang (som vanligt) av våra tyska seglarvänner, med barbeque och live band. Strålande högsommarvärme och utmanande kappseglingar. Ett kanonfint ställe! Två svenska team kappseglade J/24 EM i Flensburg, Tyskland den 23-27/7

 • SWE 5437: Andreas Olovsson, Martin Petersson, Anders Salenbo, Joanna Wännman, Magnus Jönsson, samt
 • SWE 4896 med Per-Håkan Persson, Hans Thulin, Anders Thulin, Monica Persson, Per Andersson. 

________________________________________________________

Därefter väntade årets höjdpunkt!

J/24 Worlds 2018 på Gardasjön, Riva del Garda den 24-31/8med 100 anmälda J/24:or! 89 båtar startade Jösses, det var många, och vi var med!!

http://www.j24worlds2018.it/  

89 båtar från 14 länder deltog och vi var 12 seglare från Sverige!! 5 J/24 seglare från MSS - Malmö Segel Sällskap, 2 från Falsterbokanalens BK och 5 från ÄSSS! Och vi var med - SWE4896 Team Front Runner med rorsman Per-Håkan Persson och SWE5437 For Fun ”Pink” med rorsman Andreas Olovsson. Med Mike Ingham ombord på USA5443 Nautalytics kappseglade våra mest meriterade svenska J/24 seglare Marianne Schoke och Max Hölzer. Det var en fantastisk J/24 VM vecka i Riva del Garda!!

STORT GRATTIS och fantastiskt bra seglat av våra svenska J/24 seglare i detta stentuffa J/24 startfält på 89 båtar från 14 länder. 

En fantastisk kappseglingsvecka på J/24 WORLD CHAMPIONSHIP 2018 på Gardasjön, Italien avslutades på fredagen 31/8 med 3 race i Pelervindar med riktigt bra tryck (N, 19 knop). 

Vi är stolta över våra J/24 seglare! Marianne Schoke och Max Hölzer som tillsammans med Mike Ingham, USA 5443 Nautalytics (bow 91), finaldagen seglade en superstark serie på 2-1-1 av 89 båtar! De blev total 5:a! STORT GRATTIS!!
SWE 4896 Team Front Runner (bow 29) med Per-Håkan Persson, Hans Thulin, Anders Thulin, Monica Persson och Per von Andersson som klättrade till en stark total 20:e plats, med finaldagens serie 7-15-22.
SWE 5437 For Fun ”Pink” (bow 96) med Andreas Olovsson, Martin Petersson, Anders Salenbo, Joanna Wännman, Magnus Jönsson var uppe och högg, de blev 54:a totalt.
STORT GRATTIS och fantastiskt bra seglat av våra svenska J/24 seglare i detta stentuffa J/24 startfält på 89 båtar från 14 länder!!

STORT TACK till alla ni som följt oss på J/24 VM, och för alla era fina hejarop och lyckönskningar! ❤️

Final results: http://www.fragliavelariva.it/…/rega…/r2477-result-f5811.pdf

"J/24 WORLDS 2018
It’s been a TRUE PLEASURE sail racing with all these competitive smart J/24 teams from all over the World! It’s been tough, it’s been tight and sometimes too tight, but it has been GREAT FUN AND A TRUE PLEASURE!

98 boats from 16 countries qualified for the J/24 Worlds 2018 - that is a lot of experienced J/24 sailors! The mix of the teams with female & male, junior & senior, people travelling from all over the World to participate. That is the J/24 Family! We are very proud of all our J/24 sailors!

Looking forward to seeing you all soon again at the next J/24 qualifying regatta and the next J/24 Worlds to come 2019 in Miami, USA and 2020 in Poole, UK!

Secure your qualifying status already now, and we will for sure have a BLAST, like Wendy Evelyn says!" citat Monica Persson, J/24 Ordförande

Vänliga varma seglarhälsningar från vännerna i

Svenska J/24 Förbundet


 

"I sail the greatest International One-Design Class in the World! So are you!"

Marianne Schoke, IJCA Vice Chairman 


About the J/24
- World Championships held since 1979 on five continents.
Check out the Hall of Fame list of J/24 World Champions!!
- European Championships held since 1982 in 13 European countries.
Check out the Hall of Fame list of J/24 European Champions!!


Här hittar du ett mycket intressant J/24 Tool Kit - North Sails att läsa, se & lära - expert tips, videos, speed guide, frågor, svar och ’så här gör’ några av världens bästa J/24 seglare. Tack för ni delar med er så generöst! 

Ännu en mycket intressant J/24 Tuning & How-To Guide - Quantum Sails att läsa & lära från - expert tips, checklistor och ’så här gör’ några av världens bästa J/24 seglare. Tack för ni delar med er så generöst!


Nu blickar vi framåt det kommande J/24 året!

Vilken dröm att få starta seglingssäsongen i Grekland!

J/24 EUROPEANS 2019, 4-10 May in Patras, Grekland. Ta denna fantastiska möjlighet att kappsegla i vår högkompetitiva International J/24 Class. Redan 33 båtar anmälda...

http://j24europeans2019.gr/

You will have GREAT FUN for sure, make FRIENDS FOR LIFE, and sail race in the BEST SAILING CLASS in the World - J/24 in our hearts!❤️

Kieler Woche 2019 - uppdatering!
Sedan många, många år kappseglar J/24 klassen på Kieler Woche. Detta året seglar vi i 2:a delen av veckan, den 27-30 Juni. 

Notice of race:https://www.kieler-woche.de/en/sailing/nor.php

"- How many times have You sailed at Kieler Woche, the largest sailing event in the World?

I have sailed KiWo 15 times since 2001 - GREAT FUN with the J/24 sailors, and a great mix of youths, mixed, female, male teams, and highly competitive sailracing amongst international J/24 teams and the nicest group of friends. If You are thinking of going, make Your dream come true and GO!!" citat Monica Persson, spinnakertrim & J/24 ordförande

For you who love welcoming and very competitive One Design racing, save this regatta in your calendar.

J/24 UK National Championship 2019will be sailed in Plymouth, United Kingdom on the 12-14 July

http://www.j24class.org.uk/

Friends for life! * Vänner för livet!
Från Malmö i Sverige tar det bara 4 timmar att köra till Tyskland! Seglare som älskar varmt välkomnande och högkvalitat J/24 One design kappsegling, rekommenderar vi att delta!!! 
J/24 German Open 2019

3-6 Oktober

Niendorfer Yacht-Club, Tyskland (vid Östersjökusten nära Timmendorfer Strand)

Fantastiska J/24 seglare!
Här är något exceptionellt att se fram emot i oktober 2019, SWE är inbjudna!

J/24 World Championships 2019

19-26 oktober 2019

Coral Reef Yacht Club, Miami, Florida, USA

Kvalificerade team kan nu anmäla sig! Redan 31 anmälda från 9 länder...
www.j24worldsmiami.com

Ringa in dessa datum i din 2020-kalender, och se till att säkra att du och ditt team kvalificerar er till J/24 VM 2020 i Europa! 

J/24 World Championships 2020
10-18 September 2020

Parkstone Yacht Club, Poole, United Kingdom

Kappseglingarna seglas i Poole Bay.

www.j24worlds2020.com

Internationella J/24 Class Association- Kolla in framtida J/24 tävlingar världen över 2019, 2020, 2021, 2022 Klicka på länken


Det är dax att bli medlem för 2019 i Svenska J/24 Förbundet. Välkommen att bli medlem du med, se nedan för mer info om hur du blir medlem. Vi ser fram emot att hälsa dig välkommen som J/24 medlem!

J/24 Medlemskap 2019

Hjärtligt välkommen att bli medlem i Svenska J/24 Förbundet - Vi har kunskap och erfarenheter och brinner för J/24 kappsegling! I medlemskapet ingår licens för att deltaga i samtliga klass- och rankingseglingar under året. Båtägare får internationell J/24 licens, klassregler och licensdekal till båten. Nyhetsbrev och info skickas ut under året. För att delta på våra aktiviteter och J/24 Träningsläger är medlemskap ett krav.

Medlemsavgifter 2019:  

 • Medlemskap-Ä för Båtägare och Rorsman: 500 kr/år och person.
 • Medlemskap-A för Gastar: 250 kr/år och person.
 • Medlemskap-B för Gast junior: 100 kr/år och person (fram till det år man fyller 20).

Medlemsavgiften betalas till Svenska J/24 Förbundet - på BANKGIRO 618-9963, så vi alla sedan helhjärtat kan ägna oss åt kappsegling. När ni betalar er medlemsavgift ber vi er skriva följande uppgifter namn, adress, e-postadress, telefon- och mobilnummer, segelnummer, samt om du är Ä-, A- eller B-medlem i ett mail till vår kassör Mirka på e-post

Välkomna i Svenska J/24 Förbundet!


Följ oss på Facebook: Sweden  J/24 Class Association

"J/24 in our hearts & friends for life!

For you who love welcoming and very competitive J/24 One Design racing. The J/24 offers challenging and great sailing experiences, at low costs. The J/24 is a very affordable boat to buy and own! The J/24 Class is international and found all around our World. The very first J/24 Worlds was held 1979!

This is the Facebook Group for the Swedish J/24 Class Association and all our J/24 Sailors in Sweden - Helmsmen, Helms(wo)men, Crews and Owners - and our J/24 Friends and fellow J/24 Sailors around the World.

Swedish J/24 Class Association encourages participation in J/24 Sail Racing in Sweden, and around the World. See you onboard the J/24 on the Race course - the place where we belong! Save the dates for 2019 and join the fun!"

Skribent: Martin Petersson
Epost: Adressen Gömd
FB-FindUsOnFacebook-W245-V2
 J24 Swedish Open2019
International Pulse Issue 26
J/24 Worlds 2020
 swe-j24-BlueYellow-H492-W253-transp

add