Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik

Tävlingslicens


Årets tävlingslicens köper du i Sailarena, www.sailarena.com

Gör så här:

Klicka på Tävlingslicensknappen nedan.

Följande tre alternativ kan uppstå:

 1. Är du inloggad på Sailarena hamnar du direkt på tävlingslicenssidan. 
 2. Är du inte inloggad hamnar du på en inloggningssida där du loggar in med din e-postadress. Därefter väljer du "Min tävlingslicens" från menyn längst upp till höger.
 3. Har du inget konto i Sailarena väljer du att skapa ett först med hjälp av länken på inloggningssidan ("Registrera dig här"). Det bygger på din e-postadress så använd helst en privat adress som du har kvar även när du bytt jobb...
  Det är kostnadsfritt, GDPR-säkrat och tar bara några ögonblick. Därefter väljer du "Min tävlingslicens" från menyn längst upp till höger.

  När du väl är på tävlingslicenssidan väljer du licensform (Senior eller Junior), fyller i dina uppgifter och väljer betalningssätt på sidan som följer.

Licensen ligger sedan synlig digitalt i din profil i Sailarena. Inga papperskopior behövs. Klart!


 

När tävlingslicens behövs 

För att få kappsegla i Sverige på nationell eller internationell nivå (t.ex. SM/JSM, Allsvenskan, Gotland Runt, nationella kval- och rankingseglingar, NoM, EM och VM som arrangeras i Sverige) krävs tävlingslicens. 

Här kan du se vilken typ av tävling som är på nationell/internationell nivå.
Licenskravet gäller från och med det år en tävlande fyller 12 år och de som är svensk medborgare eller som har varit bosatt i Sverige minst sex av de senaste tolv månaderna innan regattan genomförs. 

Förmånlig ansvars- och olycksfallsförsäkring ingår

Svenska Sjö har tillsammans med Svenska Seglarförbundet skräddarsytt en mycket förmånlig försäkring för kappseglare som ingår när du tecknar tävlingslicens. Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg. Förutom olycksfallsförsäkringen ingår även en ansvarsförsäkring när du tävlar eller tränar i lånad, hyrd eller på annat sätt nyttjad båt och när du tränar och tävlar utomlands i egen båt. 
Du som licensinnehavare kan dessutom teckna en tilläggsförsäkring för olycksfall som gäller dygnet runt, året runt i hela världen för endast 60 kronor. Läs mer om dessa försäkringar på Svenska Sjös hemsida.

Förutom att fler på kappseglingsbanan har ett bra försäkringsskydd ökar potentialen för svensk segling till fler samarbetspartners. Både genom möjligheten att kunna kommunicera direkt med de aktiva kappseglarna vilket är ett stort värde för kommersiella partners men också att kunna knyta förmånliga erbjudanden till licensen.

Vem som helst köpa en tävlingslicens och på så vis få olycksfallsförsäkringen samt ta del av alla erbjudanden.

Licensen finns för junior och senior:

Årslicens Senior                      300 kr
Årslicens Junior 12 - 20 år      200 kr

Tävlingslicensen tecknas via Sailarena, och blir därmed synlig på individens profilsida. 
Licensen och olycksfallsförsäkringen träder i kraft direkt efter erlagd betalning och gäller kalenderåret ut.

Uppdaterad: 14 APR 2021 16:06 Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

 • Allen
 • SPL_logo_2013_FC
 • Svenska sjö logotyp
 • Ackerts reklamproduktion
 • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info