Hoppa till sidans innehåll

Tävlande


Inom denna flik hittar du som aktiv tävlande/kappseglare information, tips och mycket annat som kan bidra till att du utvecklas som seglare och presterar bättre på kappseglingsbanan. 

Svenska kappseglingar är indelade i fyra olika färgnivåer, läs mer om vad du behöver kunna på respektive nivå här.

I Sailarena hittar du i stort sett alla regattor som arrangeras i Sverige. Här kan du få mer information om regattorna samt anmäla dig. 

SSF erbjuder en rad utbildningar för dig som seglare, läs mer här.
Du kan också köpa litteratur för att läsa och lära dig mer om kappsegling i SSF:s webshop här.

Kunskap om kappseglingsreglerna är viktig i tävlingsmomentet, här kan du läsa regelboken. Den finns också att köpa i webshopen. Den engleska versionen av regelboken finns även som app att ladda ner till din mobil eller surfplatta.

När du tävlar och äger din egen båt behöver du ha en försäkring. SSF:s eget försäkringsbolag erbjuder förmånliga båtförsäkringar för dig som medlem i en av våra medlemsklubbar. Läs mer här.
Om du är ansvarig ombord och tävlar på röd eller svart nivå behöver du dessutom en tävlingslicens, som innehåller en personskade- och ansvarsförsäkring. SSF rekommenderar att alla aktiva tävlande har tävlingslicens. Läs mer om tävlingslicensen här.

För att skapa trygghet för dig och de du tävlar med är det viktigt att tänka på säkerheten. Läs mer här om vad du bör tänka på när du tävlar på olika sätt.

Alla inom seglingen har ett ansvar för att hantera vår miljö och våra vatten på ett bra sätt. Läs mer om vad du som tävlande bör tänka på gällande hållbarhet här.

Som seglingsförälder är det viktigt att stötta och hjälpa barnen att utvecklas, känna sig trygga och att ha kul. Läs mer om vad du som förälder kan bidra med här.

Uppdaterad: 05 MAJ 2021 16:55

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info