Hoppa till sidans innehåll

Regelpolicy


Ladda ner TR 2017 (PDF). Ändringar är markerade med rött.

Svenska Seglarförbundets Regelpolicy
Segelsporten styrs av olika regler och reglementen. De viktigaste reglerna är Kappseglingsreglerna (KSR), klassregler för respektive båttyp och seglingsföreskrifter för respektive tävling. Med dessa regler kan tävlingar genomföras på flera olika sätt. Svenska Seglarförbundet (SSF) eftersträvar ett så likartat genomförande som möjligt i syfte att underlätta för deltagare och funktionärer samt för att säkerställa rättvisa och sportsmannamässiga tävlingar. SSF har därför utformat detta tävlingsreglemente som ska ligga till grund för genomförande av tävlingar. I de fall man vill pröva andra lösningar än de som medges i tävlingsreglementet kan begäran om avsteg beviljas av SSF. 

Deltagare och funktionärer i segelsporten förväntas följa de regler och reglementen som gäller samt se till att de efterlevs.

SSF ser gärna att arrangörer provar nya format och former än de som medges i tävlingsreglementet. Avsteg från tävlingsreglementet kan beviljas av SSF.

Rapport enligt KSR 69.2j.
En rapport som lämnas av en protestkommitté enligt KSR 69.2j ska vara skriftlig, och utgör en sådan anmälan som anges i 14 kap. 9 § i RF:s stadgar.

Notera:
SSF:s egna tävlingar så som Junior SM, Allsvenskan, USM i MR, Mästarnas Mästare och Jr Cup kan ha lösningar och regler som skiljer sig från detta Tävlingsreglemente.
Till JSM har SSF utarbetat speciella riktlinjer.
Kontakta SSF för mer information eller se
www.svensksegling.se

När det gäller kappsegling för barn enligt 1.23 se SSFs riktlinjer för barnidrott i ”Idrotten Vill Tävling”.

 

 

Uppdaterad: 23 MAR 2017 10:05 Skribent: Patrik Schander
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info