Hoppa till sidans innehåll

Regionala seminariedagar 2014


Arrangörskommittén valde inför säsongen att genomföra regionala seminarier i stället för ett centralt. På de tre olika dagarna, har ca 70 seglingsledare/tävlingsledare bl.a. fått en presentation om lite av de nyheter i SSF:s tävlingsreglemente som har införts till 2014.

Deltagarna efterfrågade bla fler checklistor som många gånger redan finns i Handboken för kappseglingsfunktionärer. Även Lathunden för kappseglingsfunktionärer presenterades där bl.a. hanteringen av flagga U diskuterades. Flagga U kan ses som Svart flagg Light, där, efter en eventuell allmän omstart, även de som var över i startögonblicket får starta igen.

Under dagen förevisades en del enkla verktyg för att underlätta en tävlingsorganisations arbete ute på banan, så som vindmätare, skyltar för banändring, olika signalanordningar.

I de utvärderingar som vi fått efter dagen visar det sig att seminarierna är uppskattade och att man tycker att det är bra att träffas och utbyta åsikter och erfarenheter samt få en chans att få till sig både nyheter samt idéer till sina egna arrangemang.

Länkar till de olika delar som ingick i större eller mindre del i seminariet
Arrangör kappsegling
Tävlingsreglementet
Handboken & Lathunden
Mallarna
Kappseglingsutrustning
Mall för tävlingskontrakt
Hantering av orange flagga
Trackingsystem
Protokoll
Blanketter

Uppdaterad: 14 FEB 2019 10:02

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info