Hoppa till sidans innehåll
Foto: Isabelle

Arrangera SSF Event


Svenska Seglarförbundet (SSF) har ett antal event som de anordnar tillsammans med klubbar varje år. Vi skulle gärna vilja samverka med din klubb kring något av våra event. Är ni intresserade kan ni läsa mer här eller kontakta SSF:s kappseglingsanvarige, This is a mailto link för mer information och intresseanmälan.

De här eventen kan ni som klubbar ansöka om att få vara med att arrangera:

JSM (Se mer information här.)

JNoM 2026

Allsvenskan Segling
Allsvenskan Segling är en ligaserie för klubblag. 18 klubbar deltar varje år i fyra deltävlingar, resultatet visas i en tabell, likt andra lagsporter. De olika deltävlingarna arrangeras med fördel runt om i hela Sverige. För mer information om Allsvenskan, klicka här.

Ungdoms-SM Matchracing
På USM får ungdomar upp till 22 år utmana sina regelkunskaper och utveckla sina färdigheter i matchracing. 12 lag deltar och vinnaren får en plats till Seglingens Mästare och till UEM i matchracing nästkommande år. Läs mer om USM i matchracing här. 

Ungdoms-SM i Sprint samt Jr Cup
Ett nytt upplägg för Jr Cup kommer inom kort att presenteras. I upplägget ingår USM i Sprint. I sprintkappsegling utmanas deltagarna på korta banor i mötet mellan sex båtar. Antal lag i tävlingen kan variera, men de turas om att använda de tillhandahållna båtarna. Det segrande laget på USM får en inbjudan till Seglingens Mästare. 

Seglingens Mästare
Här avgörs vilken svensk mästare inom segling som är bäst på bankappsegling. Alla svenska mästare bjuds in till detta evenemang, som inte bara består av intensiv kappsegling utan också är tillfället då årets utmärkelser delas ut under festliga former. Läs mer om Seglingens Mästare här. 

Arrangera JSM

Är din klubb intresserad av att arrangera Junior SM? Det är ett stort åtangande men också roligt och utvecklande för klubbens alla medlemmar. JSM är en familjefest! Nu söker vi arrangörer för 2024 och framåt, fyll i er intresseanmälan här.

Hela processen kring en ansökan om att få arrangera JSM har följande hålltider:
31 augusti 2 år innan: Alla intresserade klubbar uppmanas att inkomma med ansökningar
Januari 1 ½ år innan: SSF:s styrelse fattar beslut om arrangör baserat på arrangörskommitténs rekommendation

SSF ansvarar för att JSM håller en förstaklassig nivå på juniorsegling och har därför inflytande hos arrangören. Anvisningar anger riktlinjer, rollfördelning och rekommendationer. 

Här kan ni läsa anvisningar för JSM 2023
Anvisningarna uppdateras löpande. 

Arrangera JNoM

SSF söker även arrangör för JNoM 2026, meddela intresse till This is a mailto link.

Arrangera ett internationellt mästerskap
Om ni som klubb eller klassförbund är intresserade av att arrangera ett internationellt mästerskap (VM, EM eller världscup), finns mycket stöttning att få via Svenska Seglarförbundet. Bland annat kan klubben få ekonomiskt stöd för att ta fram en ansökan till det internationella klassförbundet. SSF:s kappseglingsansvarige har också goda kontakter med olika kommuner och kan hjälpa till med matchning mellan klass och lämplig arena. Kontakta SSF:s kappseglingsansvarige för mer information, This is a mailto link.  
Läs mer om internationella evenemang på RF:s hemsida här.

Uppdaterad: 17 FEB 2022 11:39

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info