Hoppa till sidans innehåll

Tävlingslicens


Sailarena

Årets tävlingslicens köper du i Sailarena, www.sailarena.com

Gör så här:

Klicka på Tävlingslicensknappen nedan.

Följande tre alternativ kan uppstå:

  1. Är du inloggad på Sailarena hamnar du direkt på tävlingslicenssidan. 
  2. Är du inte inloggad hamnar du på en inloggningssida där du loggar in med din e-postadress. Därefter väljer du "Min tävlingslicens" från menyn längst upp till höger.
  3. Har du inget konto i Sailarena väljer du att skapa ett först med hjälp av länken på inloggningssidan ("Registrera dig här"). Det bygger på din e-postadress så använd helst en privat adress som du har kvar även när du bytt jobb...
    Det är kostnadsfritt, GDPR-säkrat och tar bara några ögonblick. Därefter väljer du "Min tävlingslicens" från menyn längst upp till höger.

    När du väl är på tävlingslicenssidan väljer du licensform (Senior eller Junior), fyller i dina uppgifter och väljer betalningssätt på sidan som följer.

Licensen ligger sedan synlig digitalt i din profil i Sailarena. Inga papperskopior behövs. Klart!


 

När tävlingslicens behövs 

Den person som är ansvarig ombord, även benämnd skeppare, ska ha en tävlingslicens på tävlingar på röd och svart nivå. Exempel på tävlingar på röd och svart nivå är svenska mästerskap, Allsvenskan, nationella kval- och rankingtävlingar, Gotland runt samt internationella tävlingar och mästerskap. På vissa tävlingar kan arrangörer välja att ställa krav på att alla tävlande ombord på en båt ska ha en tävlingslicens. 

Här kan du läsa mer om färgnivåer på tävlingar

Kravet på tävlingslicens gäller bara den som är svensk medborgare. 

Förmånlig ansvars- och olycksfallsförsäkring ingår

Svenska Sjö har tillsammans med Svenska Seglarförbundet skräddarsytt en mycket förmånlig försäkring för kappseglare som ingår när du tecknar tävlingslicens. Basen i tävlingslicensen är en olycksfallsförsäkring som gäller under kappsegling. Till skillnad från vad många tror finns inget olycksfallsskydd i hemförsäkringen om man inte tecknat detta som tillägg. Förutom olycksfallsförsäkringen ingår även en ansvarsförsäkring när du tävlar eller tränar i lånad, hyrd eller på annat sätt nyttjad båt och när du tränar och tävlar utomlands i egen båt. 
Du som licensinnehavare kan dessutom teckna en tilläggsförsäkring för olycksfall som gäller dygnet runt, året runt i hela världen för endast 60 kronor. Läs mer om dessa försäkringar på Svenska Sjös hemsida.

Förutom att fler på kappseglingsbanan har ett bra försäkringsskydd ökar potentialen för svensk segling till fler samarbetspartners. Både genom möjligheten att kunna kommunicera direkt med de aktiva kappseglarna vilket är ett stort värde för kommersiella partners men också att kunna knyta förmånliga erbjudanden till licensen.

Vem som helst köpa en tävlingslicens och på så vis få olycksfallsförsäkringen samt ta del av alla erbjudanden.

Licensen finns för junior och senior:

Årslicens Senior                      300 kr
Årslicens Junior upp till 20 år      200 kr

Tävlingslicensen tecknas via Sailarena, och blir därmed synlig på individens profilsida. 
Licensen och olycksfallsförsäkringen träder i kraft direkt efter erlagd betalning och gäller kalenderåret ut.

 

Tävla utomlands?

Ska du tävla utomlands och behöver ett intyg på att tävlingslicensen innehållar en olycksfalls- och ansvarigförsäkring? Den finns som nedladdningsbar PDF på Sailarena. Gör så här:
1. Logga in på Sailarena och klicka på din profil längst upp till höger 
2. Klicka på rubriken Min tävlingslicens
3. Klicka på rubriken Ladda ner intyg om ansvarsförsäkring
4. Klart!

                                        

Uppdaterad: 24 NOV 2020 14:04
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info