Hoppa till sidans innehåll

Dispens


Behöver du söka dispens för användning av dopingklassat läkemedel?

Internationellt
Om du använder ett dopingklassat läkemedel och är med i World Sailing Testing Pool eller seglar någon av de utvalda World Sailing tävlingarna (WS World Cup, WS Worlds, WS Youth Worlds mfl.) behöver du ansöka om dispens (TUE) hos World Sailkng. Läs mer på World Sailings hemsida.
I övriga fall omfattas du av en generell dispens och kan visa upp läkarintyg i efterhand som ska kunna styrkas om ett dopingprov visat spår av förbjudna substanser.

I Sverige
I Sverige har vi en indelning Idrottsutövare på nationell/hög tävlingsnivå samt övrig idrottsutövare. Om du ingår i SWE Sailing Team, landslaget i segling, tillhör du hög nivå inom segling och skall alltid ansöka om dispens hos Riksidrottsförbundet, RF om du inte redan har en internationell dispens vid bruk av alla dopingklassade läkemedel. Läs mer på RF:s hemsida.
I övriga fall tillhör du övrig idrottsutövare och ska inkomma med en retroaktiv ansökan om dispens (du skall kunna visa upp läkarintyg i efterhand) först efter begäran från Dopingkommissionen, t ex efter ett positivt dopingprov.

Uppdaterad: 05 AUG 2015 14:31

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info