Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Deaves

VM för OK-jolle i full gång på Marstrand

10 AUG 2022 17:18
Denna vecka arrangeras VM i OK-jolle av Marstrands Segelsällskap. På fredag avgörs det vem som blir världsmästare bland de 107 deltagarna från 12 länder och svenskarna är med i toppstriden.
  • Skapad: 10 AUG 2022 17:18

Marstrand har bjudit på propagandasegling i fina vindar och utmanande ström på Marstrandsfjorden.

- Det är kul men utmanande på Marstrandsfjorden, man måste komma rätt i strömmen och vindtrycket. Starterna är viktiga och att få fritt spår för att kunna ta sig till toppen av startfältet. Man får kämpa rejält för att ta sig ut på vänsterkanten där det är fördelaktigt med strömmen och då kan de bli lite trångt mellan båtarna, berättar Niklas Edler från KSSS som ligger fyra efter tre dagars segling.


Niklas Edler jagar topp 3. Foto: Robert Deaves

Varje dag seglas två kappseglingar. Banorna är långa, det tar ca 70 minuter att ta sig i mål. Inom OK-klassen seglas en så kallad Neapelbana, som var populär på 80- och 90-talen.  OK-jollen har upplevt ett uppsving de senaste åren och det märks i det stora startfältet där ett antal OS-seglare och segelmakare deltar. Detta gör att konkurrensen är hård om medaljerna.

- Jag måste jacka upp mig lite för att kunna ta en medalj. De tre i toppen, inklusive Umeåseglaren Thomas Hansson-Mild, seglar stabilt. Det kommer att vara jämnt i poängen och jag tror att allt kommer att avgöras sista dagen, säger Niklas Edler. Marstrands Segelsällskap gör ett jättebra jobb med banorna och det är kul med ett VM i Marstrand.

Inom OK-klassen läggs också stort fokus vid det sociala. Efter varje dags seglingar är det after sail där både deltagare och funktionärer kan umgås och snacka om dagens kappseglingar.

Mer information om mästerskapet inklusive resultat hittar du här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info