Hoppa till sidans innehåll

Svenskt VM brons

04 JUL 2022 08:59
Under söndagen avslutades lagseglingstävlingen på VM i Optimist i Bodrum, Turkiet. Våra duktiga svenska seglare lyckades bärga ett närmast historiskt brons, det var 35 år sedan senast.
  • Uppdaterad: 04 JUL 2022 08:59

Sverige besegrade Estland, Bermuda, Thailand, Frankrike, Tyskland, Turkiet och Grekland, men föll i två rafflande matcher mot Ukraina. Matchen mot Grekland var särskilt spännande där svenskarna genom ypperlig lagsegling lyckades vända ett hopplöst läge med tre greker på plats ett till tre vid första rundningen, till svensk seger på mållinjen.  

 

Laget har inte haft mycket tid att förbereda sig men med coach Ton Thörns hjälp lyckas man komma samman fantastiskt bra som lag och utnyttja var ens individuella styrkor på bästa sätt. Laget visade en härligt positiv attityd och seglade ”kontrollerat aggressivt” vilket uppskattades av domarna som genomgående delade ut färre straff till det svenska laget än motståndarna.

 

Coach Ton

-Lagets framgång baserades på en framgångsrik blandning av lagseglingskunskap, teknik och fart. Mest stolt är jag över att vi mentalt lyckades hålla ihop det även efter förlusten mot Ukraina och olika åsikter om vad som borde ha gjorts i en viss situation.

 

Det svenska laget bestod av Selma Hård (Kullavik), Hugo Flygare (Skanör), Levi Bernhardtz (RÖSS), Malcolm Dahlberg (KSSS), Henric Wigforss (KSSS), coach Ton Thörn och lagledare Kerem Sancak. Vann tävligen gjorde USA, som besegrade Ukraina i finalen.

 

Nu fortsätter den individuella tävlingen med tre dagars finalseglingar. Vi håller fortsatt tummarna för det svenska laget!

Skribent: Robert Strange
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info