Hoppa till sidans innehåll

Dubbla EM-medaljer till Pro4u

15 AUG 2022 13:11
I helgen avslutades EM i havskappsegling i norska Hankö och KSSS-båten Pro4u vann brons i den öppna klassen och tog guld i amatörklassen.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2022 13:12

Veckan har bjudit på strålande sol och fint seglarväder med bra vindar. Totalt deltog 55 båtar i tre klasser. I Pro4u:s klass (klass C) deltog 28 båtar. Totalt under EM fick Pro4u 21 poäng i de åtta racen med serien: 1-4-1-6-5-3-1-(17) efter en borträknad segling.

- Kul att vi kunde vinna de två offshore racen och hade det varit högre ”viktning” för dessa race så hade placeringen för oss kunnat bli ännu bättre. Sedan vann vi också ett banrace, så totalt tre spikar av de åtta racen. Det var bara en båt till som klarade under EM, säger fördäckaren Emil Forsgren.

Teamet som seglade EM var: Emil Forsgren, fördäck, Zacharias Krafft, mast, Emil Alnebeck, keyboard, Pontus Dahl, trim, Anders Björk, trim, Peter Thorwid, taktik, Joakim Hoppe, strategi, Patrik Forsgren, rorsman & skeppare, Sven Eriksson, stortrim.

Detta var Team Pro4u’s nionde medalj på EM och VM i havskappsegling sedan 2012 och det var tionde gången i rad som teamet tog guld i amatörklassen.

- Vi har haft två bra veckor i Norge. Vi är nöjda med placeringen på EM och vi gav de båda båtarna som slog oss en rejäl fight, säger Patrik Forsgren skeppare och rorsman.

För mer information besök: SWE 88 | Team Pro4u

Bifogad bild får användas fritt, redaktionellt: Foto: Trond Teigen/KNS

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info