Hoppa till sidans innehåll

Segling i världsklass drar igång på Dragon Gold Cup

14 AUG 2021 22:35
Nu börjar kappseglingarna i Dragon Gold Cup i Marstrand. 78 båtar från 17 länder ska under sex seglingsdagar göra upp om guldet.
  • Uppdaterad: 14 AUG 2021 22:36

Bland deltagarna finns 27 svenska båtar inklusive Nono med Martin Pålsson som skeppare. Martin med besättning är flerfaldig svensk mästare i Drake och har varit drivande i att få Dragon Gold Cup till Sverige. Kravet från internationella förbundet för Drake: tävlingen måste vara på Marstrand! Och så fick det bli. Göteborgs Kungliga Segelsällskap och Marstrands Segelsällskap är tillsammans värdar för evenemanget.

- Rent arrangörsmässigt har det varit viktigt att få till en budget i balans och jag lovade dessutom GKSS och MaSS att överskottet skulle gå till eras juniorverksamhet och där har vi kommit i mål, säger Martin Pålsson.

Drake Nono

Martin med besättning kommer att möta hårt motstånd, ett femtontal båtar har proffsbesättning ombord.

- Men vårt mål är att stå på pallen på fredag, säger Martin Pålsson. Vi är den amatörbesättning som är högst rankad i världen så nu ska det bli spännande att utmana de som är proffs. Det som också är kul är att Drakklassen har vuxit så mycket i Sverige de senaste åren.

Deltagarna kommer att segla ett race per dag på långa banor som är ca 12 M. Banan kommer att ligga mellan Marstrand och Pater Noster. Startfältet är stort vilket kan utgöra ökad risk för incidenter.

– Men funktionärerna har varit ute och testlagt banan och är redo att ge seglarna de bästa förutsättningarna, säger Anders Östlund från Marstrands Segelsällskap, som också tycker att det är spännande att arrangera en regatta med en annan klubb, GKSS.

- Det är många väldigt rutinerade seglare är på plats och det är roligt, fortsätter Anders. Alla har glada miner, det är en bra stämning, förväntningarna är höga och alla gillar Marstrand. Väderprognosen säger avtagande vindar under veckan så vi kommer att få varierad segling.  

En annan del som av eventet som Svensk Drakklubb, GKSS och MaSS har fokuserat på är sponsorerna. De har satsat på temat elektrifiering och har samlat företag inom olika branscher men som ändå förenas kring detta tema. Sponsorerna är nöjda med att kunna nätverka och vara helt integrerade i eventet.

- Det har blivit en bra inramning, nu kör vi! avslutar Anders Östlund.

Resultat och mer information hittar du här.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info