Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Nytt Tävlingsreglemente

23 DEC 2021 15:52
Tävlingsreglementet 2021 var en rejäl omarbetning från den tidigare utgåvan. Nu har vi tagit till oss erfarenheterna från sommaren och gjort en uppdaterad version.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2021 15:52

SSF:s styrelse har fastställt Tävlingsreglemente 2022, som börjar gälla från 1 januari 2022. Det är inte så omfattande förändringar i förhållande till tidigare utgåva, men några saker kan vara värda att lyfta fram. Ändringarna är också markerade med vertikalt streck i kanten i reglementet.

Bestämmelserna för tävling på grön nivå har förändrats.  Här har vi infört nya förenklade regler och en handledning som stöd för både funktionärer och tävlande. På tävling på grön nivå får alla delta oavsett klubbtillhörighet eller var i landet man bor.

I Tävlingsreglemente 2022 har det förtydligats att den som är ansvarig ombord ska vara medlem av en klubb ansluten till SSF. Det gäller alla nivåer av tävlingar. På röd och svart tävling ska den som är ansvarig ombord också ha en tävlingslicens.

Från och med 2023 är inriktningen att utveckla dessa krav så att på röd och svart tävling ska alla tävlande ombord dels vara medlemmar i en klubb, dels ha en tävlingslicens.

I kapitlet om mästerskapsbestämmelser har det gjorts en större redaktionell omarbetning för att öka tydligheten, men i sak är det egentligen inte så stora förändringar. Det som beskrivs tydligare är kraven för SM-status för en båtklass samt de villkor som gäller för tävlande att kunna bli svensk mästare. För samlat JSM för juniorbåtklasser har det gjorts några justeringar i format m.m. Mästerskap i grenar ligger kvar sedan tidigare, vilket innebär att det finns svenskt mästerskap i sprint och havskappsegling. Distanskappseglingsmästerskap kan också arrangeras, men har ännu inte status som svenskt mästerskap.

Det nya Tävlingsreglementet hittar du här.

Skribent: Claes Lundin
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info