Hoppa till sidans innehåll
Foto: Virtual Regatta

Full fart på e-seglingen

18 FEB 2021 08:41
Det svenska e-mästerskapet i segling är i full gång. Två deltävlingar är genomförda och på tisdag, 23 februari, är det dags igen. Så ta chansen att segla nu när vintern har Sverige i sitt grepp!
  • Skapad: 18 FEB 2021 08:41

Nästan 80 e-seglare har hittills deltagit i mästerskapet och det finns plats för fler, även om tävlingen är i full gång. Anmälan gör du i Sailarena och den öppnar på måndagen före vardera deltävling. Det är gratis att vara med och du kan enkelt delta via dator, surfplatta eller mobil.

Efter de första två deltävlingarna leder Joakim Romell från GKSS. Han ledde även förra årets grundomgång men nådde inte hela vägen fram i finalen där Fredrik Cygnaeus till slut stod som vinnare. Romell jagas av Jepsom och Sneseglarn på andra respektive tredje plats.

  • Jag är positivt förvånad att jag placerat mig så högt i resultatlistan hittills, säger Andreas Birath/sneseglarn. Jag har inga förhoppningar alls över slutresultatet utan försöker lära mig så mycket som möjligt. Det är otroligt duktiga seglare som deltar i e-mästerskapet.

Vad ger e-seglingen dig? Vad tar du med dig till seglingen IRL?

  • E-seglingen har varit ett fantastiskt sätt att lära sig mer om de taktiska bitarna, fortsätter Andreas. Det är en unik möjlighet att kunna testa de teorier som går att läsa sig till utan risk för skada på person eller båt.

Även om man inte satsar på att vinna e-mästerskapet finns det många fördelar med att delta, det kan Cecilia Grönlund/Hildur intyga.

  • Jag seglar e-segling för att bli en bättre seglare IRL, säger Cecilia. Det är ett perfekt sätt att träna taktik, starter, regler vid rundningar, vindvrid etc. Den mängdträning man får är svårt att hinna med annars. 
  • Jag deltar i svenska e-mästerskapet för att det är kul att tävla mot Sveriges bästa seglare, fortsätter Cecilia. Det är motiverande att följa sin egen utveckling och se att träningen sakta men säkert ger resultat. 

Förra året var det ytterst få kvinnor som deltog, men tack vare att SSF, Christian Harding och Nadine Kugel arrangerat tjejclinics i e-segling har nu många tagit chansen att utmana killarna på banan.

Det svenska e-mästerskapet i segling spelas i Virtual Regatta Inshore, världens främsta plattform för e-segling. För den som aldrig deltagit förut finns en seglarskola i spelet, där du kan lära dig hur du manövrerar dig i spelet men även hur kappsegling går till överhuvudtaget. Så man behöver verkligen inte vara någon expert utan kan delta för att det är kul och lärorikt. Spelet utmanar dig som seglare i taktik och strategi och inte minst i regelkunskaper.

Det svenska e-mästerskapet är en del av World Sailings eSailing World Championship. Topp 10 i finalen av det svenska mästerskapet vinner en plats till VM Playoffs i höst. Går du som seglare vidare där har du chansen att vinna 10 000 USD. Under hösten avgörs även Nations Cup, där Sverige möter andra länder som också kör nationella mästerskap. Här får 10 seglare representera landet och laget ska vara blandat kvinnor och män, professionella och amatörer.

Följ det svenska e-mästerskapet live via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/5988394256

Anmälan sker i Sailarena och öppnas på måndagen inför vardera deltävling.

Datum för grundomgången:
23 februari, kl. 20.00
9 och 23 mars, kl. 20.00
6 april, kl. 20.00

FINAL lördag 24 april, kl. 19.00

Mer information finns på e-seglingens hemsida här.

Vill ni som klubb komma igång med e-segling? Kontakta då Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på SSF, This is a mailto link.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info