Hoppa till sidans innehåll
Foto: STEFAN PERSSON

EUROSAF-utbytet – funktionärer till er tävling?

01 APR 2021 11:49
Inom Europeiska Seglarförbundet (EUROSAF) sker ett organiserat utbyte av tävlingsfunktionärer. Här har er klubb möjlighet att få seglingsledare, domare eller mätmän från andra länder i Europa till er kappsegling.
  • Skapad: 01 APR 2021 11:49

Utbytet riktar sig till seglingsledare, domare, umpires och mätmän på nationell och internationell nivå. Villkoren är att er klubb står för mat och logi. Resan till Sverige bekostas av den hitreste funktionären, eller dennes nationella förbund, men svenska klubben får stå för transporten inom Sverige, alltså precis som för en svensk funktionär.

Den tävling ni arrangerar bör vara en internationell regatta, ett internationellt mästerskap, en matchracingtävling eller ett nationellt mästerskap med någorlunda stort deltagarantal. Det är viktigt att vi i Sverige kan erbjuda platser på våra tävlingar, annars ges vi inte möjlighet att skicka ut våra funktionärer via utbytet, eftersom det ska råda balans mellan dem man tar emot och dem man skickar ut.

I år fördelas funktionärer vid två tillfällen. 16 januari hölls ett möte där tävlingar t.o.m. maj behandlades. Tävlingar från 1 juni och framåt läggs nu in i en tävlingskalender fram till 14 april och de olika länderna/funktionärerna måste hinna gå igenom tävlingskalendern och förankra deltagande före utbytesmötet som är den 24 april. Är man sent ute är det risk att länderna inte hinner ordna någon funktionär.

Det går inte att använda EUROSAF-utbytet för att få en specifik person för att på det sättet slippa resekostnaden, utan man får ta emot den som kommer.

Är ni intresserade av att få en funktionär från ett annat land till er tävling, så kontakta HP Hylander i Arrangörskommittén This is a mailto link eller telefon 0709-46 66 65

SENAST DEN 14 APRIL BEHÖVER VI ER INTRESSEANMÄLAN!

Pandemin gör naturligtvis tävlande och utbyte mellan nationer osäkert, men EUROSAF har ändå valt att försöka genomföra utbytet med de begränsningar som kan uppstå.

 Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info