Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Europeiskt funktionärsutbyte 2022

01 DEC 2021 06:33
Är du licensierad funktionär och vill få nya erfarenheter eller är ni en arrangörsklubb som vill ta emot en funktionär från ett annat land? Ta chansen att vara med i det europeiska funktionärsutbytet 2022.
  • Skapad: 01 DEC 2021 06:33

EUROSAF-utbytet – funktionärer till er tävling?

Inom Europeiska Seglarförbundet (EUROSAF) sker ett organiserat utbyte av tävlingsfunktionärer. Det riktar sig till seglingsledare, domare, umpires och mätpersoner på nationell och internationell nivå. Här har er klubb möjlighet att få seglingsledare, domare eller mätpersoner från andra länder i Europa till er kappsegling. Villkoren är att er klubb står för mat och logi. Resan till Sverige bekostas av den hitreste funktionären, eller dennes nationella förbund, men svenska klubben får stå för transporten inom Sverige, alltså precis som för en svensk funktionär.

Den tävling ni arrangerar bör vara en internationell regatta, ett internationellt mästerskap, en matchracingtävling eller ett nationellt mästerskap med någorlunda stort deltagarantal. Det är viktigt att vi i Sverige kan erbjuda platser på våra tävlingar, annars ges vi inte möjlighet att skicka ut våra funktionärer via utbytet, eftersom det ska råda balans mellan dem man tar emot och dem man skickar ut.

Denna gång fördelas funktionärer vid ett möte 15 januari 2022. Inför årets möte kommer man att vara restriktiv med att tillåta att tävlingar läggs till sent, så anmäl er tävling i tid!

Det går inte att använda EUROSAF-utbytet för att få en specifik person för att på det sättet slippa resekostnaden, utan man får ta emot den som respektive nationella seglarförbund skickar.

Är ni intresserade att få en funktionär från ett annat land till er tävling? Kontakta HP Hylander i Arrangörskommittén This is a mailto link eller telefon 0709-46 66 65

SENAST DEN 15 DECEMBER BEHÖVER JAG ER INTRESSEANMÄLAN!

Pandemin gör naturligtvis tävlande och utbyte mellan nationer osäkert, men EUROSAF har ändå valt att försöka genomföra utbytet med de begränsningar som kan uppstå.


Eurosaf-utbytet för funktionärer – ta chansen att komma ut i Europa!

Inom EUROSAF sker ett organiserat utbyte av tävlingsfunktionärer. Programmet riktar sig till seglingsledare, domare, umpires och mätpersoner på nationell och internationell nivå. Här har man möjlighet att åka till ett annat land och vara med på en tävling där. Villkoren är att du själv, din klubb eller ditt förbund står för resan dit, sedan står den mottagande klubben för mat och logi. I första hand riktar sig utbytet till funktionärer på nationell nivå, men i mån av plats ges även internationella funktionärer möjlighet att delta i programmet.

Inför nästa säsong fördelas platserna på tävlingarna vid ett möte 15 januari. Pandemin gör naturligtvis utbytet osäkert. Tävlingar kan flyttas eller ställas in. Resebegränsningar och restriktioner kan göra det omöjligt eller omständligt att resa. EUROSAF försöker ändå genomföra utbytet i den mån det är möjligt.

Är du intresserad av att delta i utbytet? Kontakta då snarast HP Hylander i Arrangörskommittén: This is a mailto link eller telefon 0709-466665.
Genom honom får du kring årsskiftet en lista på de tävlingar som kan komma i fråga, och du får markera de tävlingar som du kan tänka dig att åka på.
På EUROSAF-mötet den 15 januari avgörs det hur platserna fördelas, och om du kan få en plats.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info