Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Dags att lägga in regattor i Sailarena

09 NOV 2021 11:36
31 december är sista dag att lägga in regattor i Sailarena inför nästa säsong. Sailarena är Sveriges plattform för kappsegling, här hittar seglarna till er klubbs tävlingar och anmälningsfunktionen är gratis för klubben att använda.
  • Skapad: 09 NOV 2021 11:36

För regattor på blå, röd och svart nivå är det obligatoriskt för klubbarna att lägga in regattorna i Sailarena. Löpande kommer regattorna att sanktioneras (godkännas), i ett första skede görs en bedömning gällande datum och plats för att undvika krockar.

Senast tre månader innan regattan genomförs ska sanktionsansökan kompletteras med seglingsledare och domare. Men det är viktigt att säkerställa dessa funktionärer redan från början, speciellt om regattan är ett svenskt mästerskap eller annan regatta på röd eller svart nivå.

För att läsa mer om färgnivåerna på regattor och andra förutsättningar för att arrangera en regatta, läs mer i Tävlingsreglementet här.

Läs mer om sanktionsprocessen här.

Många andra råd och tips finns på Svenska Seglarförbundets hemsida under fliken Kappsegling/Arrangör kappsegling, bland annat finns Handbok för seglingsledare samt tips gällande hållbarhet och checklistor för olika typer av regattor.

För support gällande Sailarena, vänligen mejla This is a mailto link eller gör en förfrågan via hemsidan. Det går även bra att ringa till Patrik Erlandson på SSF:s kansli, 08-459 09 95.

För frågor gällande kappsegling generellt går det bra att kontakta kappseglingsansvarig Isabelle Lindsten, This is a mailto link eller 08-459 09 97.

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info