Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Sailing Champions League 2021 avgjord

11 OKT 2021 20:08
KSSS slutade på nionde och Halmstads SS på 20:e plats när finalen av Sailing Champions League avgjordes i Porto Cervo i helgen. Finska Esbo Segelförening tog lite oväntat hem segern.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2021 20:10

Den unga talangfulla finska besättningen med Lucas Karlemo, Victor Mesterton, Anton Eklund och Emil Lindblomkan därmed kalla sin klubb förBest Yacht Club of the Year”. Totalt vann Esbo sju av de 14 racen de gjorde under finalen.

- Det var trixiga förhållanden med mycket skift. Men bra förhållanden för oss eftersom vi är vana vid det hemma i Finland. Vi har ett lag som fungerar mycket bra tillsammans. Vi behöll lugnet i finalracen, lyckades göra vårt eget race, fick till bra starter och höll oss borta från problem. Det var nyckeln till segern, säger  Anton Eklund som var taktiker ombord.

Det bjöds på tuffa förhållanden i Porto Cervo på Sardinien och för första gången avgjordes seglingarna inne i hamnen av Yacht Club Costa Smeralda. Att segla utanför var uteslutet på grund av den starka vinden och de höga vågorna.

Bäst av de svenska besättningarna var KSSS som slutade nia med sju pallplatser i de tio racen som de gjorde under finalen. Halmstad slutade på 20:e plats bland de 29 deltagande klubbarna från 15 olika europeiska länder.

För Halmstad seglade Christoffer Hellekant, Anders Hellekant, Rebecca Hellekant och Carl Johansson. KSSS representerades av Team Lindqvist med Mikael Lindqvist, Sandra Sandqvist, Thomas Tennström och Tim Nyllinge.

Vi har seglat bra i många race men gjort några dyrköpta misstag. Starterna har periodvis varit bra, men vi har missat lite för många. På banan har vi seglat upp oss i princip konstant, kommenterade Mikael.

Under den fyra dagar långa regattan sköts flera seglingar upp på grund av den hårda vinden. Efter den sista dagens segling sammanfattade Mikael insatsen:

- Efter en riktigt bra segling idag med bra starter och bra strategi och fart lyckades vi bli nia totalt, med en andra- och en första plats idag. Vi har seglat bättre och bättre under regattan och har gjort mycket bra, men också ett par stora misstag för mycket.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info