Hoppa till sidans innehåll

Johanna Bergqvist vann Womens Sailing Champions League

17 OKT 2021 20:17
Johanna Bergqvist och hennes besättning från Hjuviks BK vann Womens Sailing Champions League (WSCL) när finalen seglades i Cascais utanför Lissabon i helgen. Det är första gången en svensk besättning vinner Sailing Champions League.
  • Skapad: 17 OKT 2021 20:17

Johanna och teamet är rankade trea i världen i matchracing så det är ingen storskräll att de är med och slåss i toppen av finalen av WSCL. Men att de inte är sämre än tvåa i något av de åtta racen (fyra segrar och fyra andraplatser) som seglades i helgen är imponerande.

Det skulle ha blivit många fler race men Cascais bjöd på lätta vindar hela helgen och på söndagen blev det ingen kappsegling alls. Vinden räckte helt enkelt inte till och därmed stod sig lördagens resultat som slutställning i finalen.

Hjuvik, som har sin bas i Torslanda två mil väster om centrala Göteborg, är en av Sveriges mest aktiva och framgångsrika klubbar med cirka 800 medlemmar. De slutade på andra plats i Allsvenskan Segling 2021.

Förutom 24-åriga Johanna består besättningen av Ellinor Hansson, Josefin Åkesson och Isabelle Bergqvist.

Ytterligare två svenska besättningar var med i finalen av WSCL. KSSS, med Sandra Sandqvist som rorsman slutade på nionde plats och GKSS, med Clara Svensdotter som rorsman, blev tia av totalt 23 båtar i finalen.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info