Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Open sea Race 2020

09 JUL 2020 12:06
Team Farrgo vann havskappseglingen Göteborg Open sea Race 2020 och ”line honours” gick till Progressiva Sail Racing. Tävlingen avgjordes i många olika förhållanden – från hård vind till nästa ingen vind alls.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2020 12:06

Det blev även i år mycket vind och  en del regn när det var dags för racet. Starten gick i halvvind och sen blev det kryss ut mot Trubaduren för att runda Vinga. Det var mycket sjö och den första sträckan bjöd på utmaningar.

Efter rundningen på väg upp mot Hätteberget blev det lugnare och seglarna slog ut rev och en del bytte segel. Över till Skagen blev det kryss igen och senare ett vindvrid som påverkade de som kom senare i fältet. När Skagens rev var rundat innebar sträckan ner till bojen nordost om Läsö svaga halvvindar men även ett område näst intill utan vind.

Fältet som fram till dess varit ganska samlat, med undantag av Progressiva, delades upp när en del fastnade i ”vindhålet”. Sista delen av racet bjöd på undanvindar upp mot Trubaduren igen.

Inför 2020 hade arrangören, GQSS, gjort flera förändringar. Havskappseglingen gick fem veckor tidigare i år och med ny bana. Ytterligare en nyhet var satsningen på live-tracking av racet via satellit. Det gör havskappsegling i den mån det är möjligt till en ”publiksport” och både intresserade och seglare kan även i efterhand titta på racet.

Planerna var att ha en middag på kvällen före racet, och en gemensam frukost på Seglarkrogen före start. De nya idéerna får vänta till nästa år, för till följd av Covid-19 genomfördes tävlingen helt utan sociala arrangemang. Prisutdelningen kommer därför också att hållas senare i höst.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info