Hoppa till sidans innehåll

Sveriges största jolleregatta samlar OS-medaljörer, juniorer och seniorer på Baggensfjärden 5 - 6 oktober

03 OKT 2019 09:56
Årets upplaga av KSSS Olympic Class Regatta kommer ha fler än 400 deltagare. Bland dem Jesper Stålheim som nyligen tog guld i för-OS, dessutom kommer den nya OS-klassen till 2024, Mixed Two Person Keelboat Offshore att seglas för första gången.
  • Skapad: 03 OKT 2019 09:56

I denna kölbåtsklass kommer vi att få se mixade team ur den svenska seglareliten pröva den nya tävlingsformen. Kanske med sikte på OS i Paris 2024? Men framförallt är regattan en uppvisning i seglingens bredd.

KSSS Olympic Class Regatta arrangeras varje år av KSSS och är den traditionsenliga säsongsfinalen för Sveriges alla jolleseglare. Flera av våra medaljhopp inför OS i Tokyo är på plats, men också unga talanger som kanske gör sitt första år i Optimistjolle. Det är en fantastisk upplevelse att se när 400 vinnarskallar ger sig ut på vattnet i höstkylan. Att följa förberedelserna på land och den febrila aktiviteten inför, dramatiken på start och under seglingar. Vinster förluster, lycka, besvikelse. Tjejer och killar, unga seglare, elit och luttrade seniorer - alla är här. Det finns många historier som väntar på att få bli berättade.

Kappseglingarna genomförs både under lördag och söndag på fyra olika banor på Baggensfjärden. Utgångspunkt är KSSS anläggning i Saltsjöbaden (nära Grand Hotel Saltsjöbaden).

Skribent: Richard Wästberg

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info