Hoppa till sidans innehåll
Foto: ©Oskar Kihlborg

Reducerad kostnad för SRS-mätbrev under mars månad

02 MAR 2018 09:32
Under mars månad kan du som vill ansöka om ett nytt SRS-mätbrev eller behöver förnya ditt befintliga mätbrev göra det till reducerad kostnad. Nu finns också årets SRS-uppdateringar publicerade.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2018 11:36

Bild: ÅF Offshore Race 2017

För många är kappsegling med hjälp av handikappsystemet SRS en av höjdpunkterna. Är du en av dem kan du nu studera årets tabell över standardbåtar och vilket respit-, eller handikapp-, tal man kan använda till sin båt. Har du en båt som inte är listad i tabellen eller frångår standarden kan du nu också förnya eller ansöka om ett nytt eget mätbrev för 2018.

Ansök om nytt eller förnyat enskilt mätbrev på mätbrevsportalen.

Inför 2018 har ungefär ett dussin båtar fått ett något justerat standardrespittal som baseras på nya uppgifter och erfarenheter. Generellt sett har årets uppgraderade beräkningsformel höjt snittbåten med ungefär 3 tusendelar jämfört med 2017.

För de allra flesta vanliga båttyperna finns det redan ett standardiserat båtdatablad med ett respittal som man enkelt kan använda utan kostnad. Alla båtar har numera respittal med både normal besättning och så kallad ”Shorthanded-besättning” för den allt mer populära tävlingsformen med begränsat besättningsantal. På hemsidan under ’För båtägare’ kan du klicka dig fram till dessa tabeller där du kan se om just din båt finns med. Om den finns där kan du genom att klicka på din båttyp få fram ett datablad med uppgifter som anger vad som räknas som standard för just din båt.

Skulle din båt inte finnas med eller inte uppfyller standardspecifikationen behöver du ansöka om ett enskilt mätbrev till just din båt. Då först kan SRS-kommittén räkna fram ett rättvist respittal att kappsegla med.

Största nyheten för båtar med enskilt mätbrev är att möjligheten att ta ut ett separat mätbrev för ”Shorthanded-segling” försvinner. Samtliga mätbrev får istället en inbyggd möjlighet att anpassa segelgarderoben till besättningsstorleken om man vill. En båt – ett mätbrev alltså.

Under mars månad är kostnaden reducerad för ansökan om ett nytt eller förnyat SRS-mätbrev för att uppmuntra fler att förbereda sin seglingssäsong i god tid.

Skribent: Patrik Erlandsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info