Hoppa till sidans innehåll

Nytt från Sailarena

22 FEB 2018 10:35
Arbetet med att utveckla Sailarena, Sveriges nya samlingsplats för segling, pågår för fullt. Här vill vi berätta om de avdelningar och funktioner som idag finns på Sailarena och samtidigt informera om de nyheter som kommer att dyka upp.
 • Uppdaterad: 22 FEB 2018 10:37

Under vintern har vi öppnat upp nya delar av Sailarena. I många fall kommer dessa sidor att vidareutvecklas och förbättras löpande under den närmaste tiden men de är idag öppna och kan fyllas på med information.

 • Evenemangssidor för regattor och kappseglingar
 • Klubbsidor för varje klubb inom Svenska Seglarförbundet
 • Distriktssidor för de 17 Distriktsseglarföbunden
 • Klassförbundssidor för de ca 80 Klassförbunden i Sverige
 • Personprofilsidor för seglare
 • Båtprofilsidor för båtar

Alla dessa sidor administreras antingen av representanter för klubbar, distrikt och klassförbund eller av seglare. Person- och båtsidor skapas av seglare på Sailarena men för de övriga sidorna behöver man bjudas in till rollen som administratör för varje klubb, distrikt eller klassförbund.
Har du inte blivit tilldelad en roll du bör ha, kontakta oss på This is a mailto link.

Utöver de sidorna ovan finns idag verktyg för administration av evenemang (regattor) och tävlingar. Dessa verktyg används av arrangörer för att lägga upp regattor i kalendern samt söka sanktion - en process som kommer att uppdateras och förenklas baserat på den feedback vi fått från användare.

Vi har även aktiverat en grundläggande sökfunktion som utgör en viktig del i navigationen i Sailarena. I takt med att mer information läggs in i Sailarena kommer sökfunktionerna att uppdateras, listor bli enklare att sortera och information lättare att hitta!

Samtidigt som arbetet pågår med att förbättra och utveckla de delar som redan publicerats pågår samtidigt utveckling av följande nya delar och funktioner:

 • Anmälningsformulär
  Arrangörer kan använda Sailarena för att enkelt ta emot anmälningar till regattor. Som arrangör väljer ni själva vilken information som skall fyllas i vid anmälan.
 • Betalfunktion
  I samband med anmälan kan ni som arrangör även ta emot anmälningsavgifter med ett enkelt och flexibelt betalsystem som erbjuder deltagarna flera olika betalmetoder.
 • Deltagaradministration
  Lägg till och ta bort deltagare i regattan. Publicera deltagarlistor och exportera listor i olika format.
  Dessa funktioner är planerade att gå igång i början på mars.

Resultathantering
En viktig del i Sailarena är det långsiktiga målet att skapa en samlad databas med resultat från Sveriges alla kappseglingar. Vi vill tillhandahålla flera olika metoder för att ladda upp resultat till Sailarena och göra denna hantering så enkel som möjligt.

Licensierade funktionärer
Det är fortfarande många licensierade funktionärer som inte registrerat sig i Sailarena och accepterat sina roller. Dessa funktionärer finns därmed inte med som valbara alternativ för arrangörer.

Vi har nu skickat ut de obesvarade inbjudningarna på nytt och hoppas att de flesta ska regsitrera sig snarast möjligt.

Sanktionsansökan
Kappseglingskalendern saknar fortfarande en hel del ragattor och många har inte aktivt sökt sanktion. Senast den sista mars skall alla funktionärer vara utsedda för att sanktion skall kunna ges för säsongen 2018.

För att lägga till en regatta i kalendern och söka sanktion, följ dessa steg:

 1. Som Klubbadministratör, skapa ett nytt evenemang (regatta) och fyll i alla grundläggande uppgifter.
 2. Lägg till tävlingar i regattan. Här specificerar ni uppgifter som båtklass, tävlingskategori etc. Här fyller ni även i funktionärerna för varje tävling.
 3. När alla relevanta uppgifter fyllts i, klicka på Sök sanktion längst ner på evenemangssidan (i administrationsläge).

Om ni stöter på problem, har frågor eller kommentarer, vänligen hör av er till This is a mailto link

 

Samarbetspartners

 • Allen
 • SPL_logo_2013_FC
 • Svenska sjö logotyp
 • Ackerts reklamproduktion
 • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info