Hoppa till sidans innehåll

NM i J/70 avgjort

13 AUG 2018 08:34
Nordiska mästare i J/70 blev Oscar Lundqvist med besättning från KSSS. De seglade fantastiskt fint och var klart bäst sett över hela regattan. Tävlingarna avgjordes i tidvis tuffa förhållanden på havet utanför Sandhamn.
  • Uppdaterad: 13 AUG 2018 08:34

NM i J/70 seglades 9–11 augusti med KSSS som arrangör. Det var första gången som ett NM avgjordes i Sverige för J/70 klassen. 22 båtar var på plats, mestadels svenska men även från Norge och Finland.

Oscar med besättning gör en seriös och imponerande satsning i J/70an både nationellt och internationellt. De kom nyligen hem med nya erfarenheter från de italienska mästerskapen där flera av världens bästa besättningar fanns på startlinjen och nu kan de börja planera för VM 2019 i England där de kvalificerat sig för en av de svenska platserna.

På andra plats i NM kom Dynamant Racing med Björn Kemmler, som hade med sig mycket rutinerade Micke Lindkvist ombord och trea blev Team Pro4u med Patrik Forsgren som numera kombinerar sitt framgångsrika storbåtsseglande med segling i J/70klassen. Även dessa två besättningar kan börja planera för en resa till England och VM 2019.

KSSS bjöd på fina arrangemang ute i Sandhamn, de har en bra och erfaren arrangörsstab och

ordnade också tillsammans med J/70 förbundets sponsor Grundig trevliga och för klassen viktiga

sociala arrangemang.

I J/70 klassens Grundig Cup har nu Oscar Lundqvist tagit en stadig ledning. Dock kommer Grundig Cup att avgöras först i september då Oktoberpokalen avgörs på Baggensfjärden, samt i den sista

danska Grundig Cup seglingen där även svenskar kan plocka poäng.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info