Hoppa till sidans innehåll

Atte Kappel mästare i Kite Hydrofoil

07 JUL 2018 15:44
Atte Kappel från Stockholms Kiteboard seglade hem det Svenska Klassmästerskapet i Kite Hydrofoil som avgjordes på lördagen i samband med SM-veckan i Helsingborg.
  • Uppdaterad: 09 JUL 2018 10:18

- Det här var en skön seger. Det har varit tajt racing under de här dagarna. Det har aldrig skiljt mer än 2–3 poäng, berättar Atte som erkänner att han var rejält trött efter fredagens åtta race och duktigt nervös när lördagens tävlingar drog igång.

- Jag var tokstressad i de två första racen idag. Jag har nog aldrig gjort så många misstag som då. Men det blev bättre, säger Atte.

Öresund och vattnet utanför Gröningen bjöd på fina förhållande med soligt sommarväder och vindar runt 7–8 m/s. Perfekt för Kitesurfing.

Atte Kappel vann svenska klassmästerskapet men var ”bara” fyra i tävlingen eftersom tre danskar, som kommit längre inom Kite Hydrofoil, tog hand om pallplatserna. Men det svenska guldet gick till Atte, silvermedaljen vanns av Robin Larsson som är klubbkamrat med Atte i Stockholms Kiteboard. Trea blev Klas Nåbo från Träslövsläges Båtsällskap.

Kite Hydrofoil är fortfarande en liten klass i Sverige men potentialen att växa är stor för en så pass actionfylld, snabb och spektakulär sport som säkert tilltalar många yngre. Men ännu så länge är en guldmedalj bara förknippad med ära.

- Det blir inget klirr i kassan, men jag får kanske behålla mina sponsorer nu när jag vunnit, säger Atte Kappel och skrattar.

Seglingsgrenen Kite Hydrofoil innebär att deltagarna ”vindsurfar” på en liten surfbräda efter en drake. Brädan foliar i vattnet, det vill säga ”flyger” cirka en meter ovanför ytan med bara ett centerbord som är i kontakt med vattnet. Detta gör Kite Hydrofil till en oerhört snabb och spektakulär kappseglingsklass.

Klicka här för att se SVT:s sändning av sista seglingen i Kite Hydrofoil.

Skribent: Mats Olsson
Epost: This is a mailto link

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info