Hoppa till sidans innehåll

Arrangör kappsegling


Seglarträffen 2020, klicka här för att läsa presentationen gällande nyheter i tävlingsreglementet samt funktionärskrav. 

Här hittar du det tävlingsadministrativasystemet Sailarena.

På undersidorna i menyraden hittar du som arrangör det mesta du behöver veta vad gäller att arrangera kappsegling i Sverige. 
- Kontaktuppgifter till SSF:s arrangörskommitté om du har frågor eller behöver rådfråga oss om hur ni som klubb bäst genomför en kappsegling
- Tävlingsreglementet som styr hur vi arrangerar kappsegling i Sverige, inklusive mallar för inbjudan och seglingsföreskrifter
- Information om allt som rör sanktionsprocessen via Sailarena
- Massor av tips och råd
- Information om hur ni kan ansöka om att få arrangera ett av SSF:s events (Allsvenskan, JSM, USM i matchracing och Mästarnas Mästare)

Lycka till med ert evenemang!

 

 


2017.10.06

Sailarena – Sveriges nya samlingsplats för segling

Nu är den här – Svensk Seglings nya digitala plattform för seglare, klubbar, distrikt och andra intressenter.
– Med Sailarena gör vi kappsegling och andra klubbaktiviteter enklare och mer tillgänglig för både arrangörer och deltagare, säger förbundsdirektör Marie Björling Duell.

Svenska Seglarförbundets (SSF:s) tidigare tävlingsadministrationssystem IndTA var ett samarbete mellan flera idrottsförbund och därför inte optimalt anpassat till segelsportens speciella krav, framför allt när det gäller tävlingsadministration.

– Därför har vi tagit fram Sailarena som är ett modernt system, byggt för framtidens segling. Det är en digital plattform, som är så mycket mer än bara tävlingsadministration och som skapats med utgångspunkt från att förenkla för våra klubbar och seglare, säger förbundsdirektör Marie Björling Duell.

God service och support till både seglare, arrangörer, klubbar och förbund är en viktig del av systemet. Målet är att ge snabb respons på de frågor och supportärenden som dyker upp och därför är denna hantering en integrerad del av Sailarena.

– Visionen för Sailarena kan liknas vid en hög byggnad, men initialt bygger vi en stabil grund och de första våningsplanen. Denna del kan stå på egna ben men utgör även plattform för att vi ska bygga vidare, gärna i samarbete med andra nationella seglingsförbund, säger Martin Klug projektledare för utvecklingen av Sailarena.

Sjösättningen sker inför säsongen 2018, men redan i höst ska man exempelvis kunna lägga in 2018 års kappseglingar. I höst och vinter kommer nya funktioner och delar att läggas till. Följ utvecklingen på Sailarena.com

– Under hösten kommer SSF att arrangera eller finnas med på distrikts- eller regionala möten och berätta om Sailarena. Våra klubbkonsulenter och Sailcoacher kommer att finnas till hands att hjälpa klubbarna. Vi kommer även att berätta om Sailarena på Seglarträffen i november. Vårt mål är att alla skall vara redo att börja använda Sailarena fullt ut i mars 2018, säger Marie Björling Duell

– Sailarena är en viktig pusselbit i SSF:s vision ”Svensk Segling – Tillgänglig för alla”, avslutar Marie Björling Duell.

Detta kommer att finnas i Sailarena 1.0:
• En kappseglingskalender där man lägger in tävlingar tillsammans med inbjudan, seglingsföreskrifter och annan typ av information kring tävlingen. Klubben styr vad som ska finnas med. För tävlingar som kräver sanktion kan hela processen från ansökan till genomförande skötas direkt i Sailarena.
• En anmälningsmodul där det går att hantera allt från internationella tävlingar till lokala klubbaktiviteter och där olika digitala betaltjänster kan läggas till.
• En nationell resultatdatabas med resultat från olika tävlingar runt om i Sverige. På ett enkelt sätt kan man hämta data från anmälan i Sailarena till t.ex. SailWave för att sedan återföra resultatlistan till Sailarena efter genomförd tävling.
• För att komma igång med Sailarena skapar varje användare sitt Seglar-ID. Här lägger man in sin personliga information och använder sitt ID vid varje anmälan. Som användare ser man också sin tävlings- eller funktionärslicens. Man kan även skapa ett Båt-ID med exempelvis mätbrev och tidigare resultat.
• Varje användare har en profil i Sailarena. Här kan man presentera och dela information om resultat, bilder, vilka båtar man seglat och annat som skapar ett levande seglar-cv. På samma sätt finns profilsidor för båtar.

_______________________________________________________________

När vi börjar gå igenom sanktionsansökningarna och ser om sanktionen ska bli sanktionerad, d.v s. godkänd måste sanktionsansökan innehålla följande licensierade funktionärer:
- Seglingsledare och Domare med licens för perioden 17 - 20

Sen ska givetvis övriga funktionärskrav uppfyllas enligt tävlingsreglementet som håller på att uppdateras. Dessa behöver man inte ange i sanktionsansökan 31 okt, men det är helt OK om man vill.

Hör av er till Isabelle på kansliet om ni har frågor! This is a mailto link 

2016.04.06

Förtydligande om sanktioner
Då det inkommit ett flertal frågor angående sanktioner finns nu här lite förtydligande information om sanktionsförfarandet.   

 

  

Uppdaterad: 14 NOV 2017 10:56

Samarbetspartners

  • Allen
  • Zhik Ocean Works
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info