Hoppa till sidans innehåll

Tävling


Att tävla är en naturlig del av både idrott och lek och i segling finns många möjligheter till tävling.

Vill du börja tävla så är det bästa att göra det i en lokal seglingsklubb. Där ordnas ofta kvällskappseglingar och där finns också kunskap och information om steget vidare efter den lokala kappseglingen som kan vara tävling på distrikts-, regional- eller nationell nivå.

Olika tävlingsnivåer beroende på ålder
I svensk segling följer vi RF:s Idrotten Vill när det gäller tävling vilket innebär att det skiljer sig hur man kan tävla om man är barn det vill säga en seglare upp till och med 12 år eller ungdom 13-20 år.

Viktigt när det gäller tävling för barn är att det just ska vara roligt och lustfyllt. Resultatet ska spela mindre roll utan fokus är på färdighetsutvecklingen och inte på att jämföras med andra. 

Det är först det år du fyller 13 år som du får delta i rankingserier, nationella mästerskap, internationella tävlingar eller bli uttagen till landslag för att tävla på internationella mästerskap. Som seglare upp till och med 12 år kan du segla på lokalnivå, distriktsnivå, regionalt eller nationell nivå. Läs mer om Svenska Seglarförbundets riktlinjer för juniorsegling här.

Tävlingsprogram i din klass
Via länkarna till vänster hittar du information om några av de större evenemangen inom svensk och internationell juniorsegling.

För att få mer information om tävling just i din klass så söker du upp ditt klassförbunds hemsida. Du hittar klassförbunden i de rekommenderade juniorklasserna genom att klicka på Juniorseglingsboxen till höger.

Uppdaterad: 22 MAR 2016 18:04

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info