Hoppa till sidans innehåll

Ansökan


Här kommer du till webbformuläret till ansökan till RIG Segling 2023/2024. Ansökan öppnar 1 oktober och stänger 1 december 2022.

Observera att du inte kan spara och komma tillbaka och fylla i webbformuläret vid senare tillfälle. Kan du inte göra färdig ansökan så får du starta på nytt nästa gång.

För att förbereda dig för hur du ska svara kan du ladda ner alla frågor här.
Här kan du läsa frågorna i ansökan (pdf). 

Antagningen till idrott och gymnasieprogram görs var för sig. Seglarförbundet är tillsammans med respektive RIG-skola ansvariga för det idrottsliga urvalet medan skoldelen som vanligt sköts av gymnasieskolan.

Ansökan till Seglarförbundet ska vara inne senast 1 december. Gymnasieprogrammet och skolan söker du som vilken elev som helst och sista ansökningsdatum är under första halvan av februari. Tala med din studievägledare så hjälper de till.

Urvalskriterier
Vid antagningen poängsätts ett antal olika kvalitativa och kvantitativa kvalitéer som exempelvis:
•    drivkraft och motivation att nå seniorelit
•    resultat och färdigheter i segling
•    insikt om vad en elitsatsning innebär
•    positiv utvecklingskurva och utvecklingspotential 
•    en allmän idrottslig bakgrund och de fysiologiska och anatomiska förutsättningar som segling kräver
•    uppvisat en god studiefärdighet
•    en positiv attityd, ambition och social mognad, till exempel hur du fungerar i grupp.

Vad innehåller ansökan?
Klicka på länken ovan "Här kan du läsa frågorna i ansökan så kan du ta del av frågorna. 
I ansökan fyller du i information om dig själv, berättar om dina meriter och din seglingserfarenhet. Du får fylla i resultat på löptest som du kan göra eller om du gjort det senaste tiden på vald träcka mellan 3, 4 eller 5 km. Du mailar in en film till This is a mailto link eller (klistrar in länken i ansökan) där du seglar runt en liten bana och du visar upp grundteknik som slag, gippar, 720 och rundning av märken (filmens längd ca 5- 8 min).  

Så här går det till att ansöka
1. Fyll i webbformuläret

Vill du ansöka till RIG Lerum eller Motala använder du webbformuläret. Sista ansökningsdag är den 1 december. Direkt när du avslutat din ansökan får du ett webbmeddelande att vi fått din ansökan.

2. Att använda en referens vid ansökan
Har du en tränare eller ledare som har kännt dig länge och tränat dig kan du be han eller hon att vara din referens. Då ber du din referens fylla i formuläret här så kommer den informationen direkt till Seglarförbundet.

3. Besked/kallelse till intervju
Efter att ansökningstiden har gått ut går Seglarförbundet tillsammans med tränarna igenom alla ansökningar och inom cirka två veckor kommer du att få besked om du kallas till intervju eller ej. Intervjuerna sker under första halvan av januari i Lerum eller Motala.

4. Intervju
Du får en intervjutid och du tar med dig en eller båda dina föräldrar. Vid intervjun finns en tränare från varje RIG med och Alberte Lindberg från Seglarförbundet. Vi pratar både med dig enskilt och tillsammans med dina föräldrar. Vi vill veta mer om vem du är både som person och som idrottare och hur du ser på din framtid och på att börja på ett riksidrottsgymnasium.

5. Besked om antagning
Vi försöker återkomma med besked inom ett par veckor och i tid innan innan skolansökan till gymnasiet ska vara inne. Kommer du inte in kan du få en reservplats. Det finns också  möjlighet att söka igen till årskurs två.

 

Uppdaterad: 04 FEB 2022 15:45

Samarbetspartners

  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info