Hoppa till sidans innehåll

Om NIU


NIU i Vellinge får du mer tid för segling utan att kompriomissa bort dina gymnasiestudier. Du har schemalagd seglingsträning på skoltid tre dagar/vecka tillsammans med en grupp motiverade träningskompisar med ledning av en av Sveriges bästa tränare inom foil, Martin Strandberg. 

Övriga idrottsprofiler på skolan är golf och ridning och mycket av träningen och undervisning i skolmiljön som ej är idrottsspecifik görs gemensamt. 

Seglingsträningen bedrivs med utgång från Höllviken och Falsterbokanalens Båtklubb, 15 minuter buss från skolan eller 30 min cykel. 

Antagning till NIU

NIU har lokal/regional antagning. Om eleven inte bor på NIU-orten garanteras inte en förstahandmottagning, eleven blir oftast mottagen i andra hand. Kommunala huvudmän kan dock ha frivilligt samverkansavtal som, om hemkommunen och anordnarkommunen är överens, ger eleven rätt till förstahandsmottagning och inackorderingsstöd.

Studierna på NIU
Som NIU-elev går du ett vanligt gymnasieprogram med andra elever på Sundsgymnasiet under tre år. Det finns tid att hinna med både studier, träning och tävling. I tillägg till de ämnen som ingår i det gymnasieprogram du som elev väljer, läser NIU-eleverna ämnet Specialidrott som också ingår i slutbetyget.


Specialidrottsämnet på NIU omfattar 400 poäng och innehåller 4 olika kurser:

Tränings- och tävlingslära 1 (100 poäng) 
Tränings- och tävlingslära 2 (100 poäng)
Idrottsspecialisering 1 (100 poäng)
Idrottsspecialisering 2 (100 poäng)

Kurserna i Tränings- och tävlingslära innehåller områden som anatomi, fysiologi, träningslära, kost, idrottspsykologi, idrottskador, mål, tränings- och tävlingsplanering etc.

Kurserna Idrottspecialicering utvecklar eleven i att utöva vald idrott på elitnivå d.v.s. all kunskap som har med specifika idrotten segling att göra och hur man utvecklar sin prestationsförmåga.

Läs mer på Skolverkets hemsida om innehållet i de olika kurserna i ämnet Specialidrott. 

Utöver idrottsprofilen kan du välja på två olika gymnasieprogram: naturvetenskapsprogrammet och ekonomiprogrammet.   

Uppdaterad: 01 OKT 2021 18:29

Samarbetspartners

  • Allen
  • SPL_logo_2013_FC
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info