Hoppa till sidans innehåll
Foto: Henrik Lång

JSM 2019 till Björlanda Kile

09 FEB 2019 10:15
I sommar kommer Junior SM att arrangeras i Björlanda Kile utanför Göteborg. Den 9 – 11 augusti kommer vattnet utanför Sveriges största fritidsbåtshamn att fyllas med jollesegel. Idag, lördag, öppna
  • Uppdaterad: 10 FEB 2019 20:47

JSM 2019 är ett samarrangemang mellan fyra klubbar, Björlanda Kile Segelsällskap, Göteborgs Kungliga Segelsällskap, Hjuviks Båtklubb och Lerums Segelsällskap.

– Det är snart sex år sedan Junior SM senast arrangerades på Västkusten. Det gläder mig att nu åter få det arrangemanget i distriktet, menar Västkustens Seglarförbunds ordförande Johan Westling. Med stöd av Svenska Seglarförbundet kan distriktet bidra med projektledning till JSM i form av klubbkonsulenten Julia Carlsson vilket underlättar oerhört för arrangerande klubbar, enligt Johan Westling. 

– Jag ser fram emot att få välkomna så många juniorseglare som möjligt till Björlanda Kile vid slutet av semestern i år, säger tävlingsansvarige Niklas Bengtsson i Björlanda Kile Segelsällskap. De två senaste åren har vi arrangerat en stor optimistregatta i augusti, och nu ser vi fram emot att få se alla juniorklasserna på plats under JSM. Jag är väldigt glad att vi har fått med oss tre erfarna klubbar som samarbetspartners till JSM. Det känns tryggt att deras vana av att arrangera större kappseglingar för jollar kommer att bidra till en utmärkt tävling, avslutar Niklas Bengtsson.

2018 avgjordes JSM för första gången på många år på tre kappseglingsdagar.
– Det var en medveten strategi från Svenska Seglarförbundet att minska antalet seglingsdagar, då tidigare arrangörer har haft problem att hitta funktionärer till fyra kappseglingsdagar, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

2019 blir första året då JSM arrangeras i augusti. Detta ger större möjligheter för fler att använda hela sommaren för träning inför mästerskapet.

Den officiella inbjudan publiceras idag, 9 februari, och därmed går det även att anmäla sig via Sailarena. Hemsidan kommer löpande att uppdateras med information om till exempel boendealternativ, tidsprogram och kringaktiviteter.

Välkomna till JSM 2019 i Björlanda Kile!

Läs mer om JSM här.
Följ JSM på Facebook här.

Samarbetspartners

Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info

Lär dig segla i sommar!

En upplevelse för livet!

Läs mer
och boka!

Svenska seglarförbundet
Läs mer